banner

Annie Angel dubbelt aktuell med ny singel och konsert på Stockholms Kulturfestival

Postad den 15 aug 2018

Annie Angel. Foto Nina Fridell

Idag släpper Annie Angel ett nytt smakprov från sitt kommande studioalbum, sin nya popsingel ”Nothing And Something Then Nothing Again”. Och i morgon kväll står hon på Stockholms Kulturfestivals stora scen på Gustav Adolfs Torg och sjunger Nico, Joni Mitchell och Patti Smith i den hyllade konserten ”Chelsea Hotel” tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, dirigenten och arrangören Hans Ek och Moneybrother, Sofia Karlsson och Tonbruket.

Annie Angels senaste singel ”You Don’t Wanna Know” som släpptes i våras gick direkt in på P3:s spellista och kort därefter även in på P4:s, där den fortfarande ligger C-listad efter elva veckor. I höst väntas Annie Angels nya album med unikt soulig pop och new wave, med både bredd, djup och oemotståndligt sväng. Idag släpps ett nytt smakprov – singeln “Nothing And Something Then Nothing Again”.

Den nya singeln kom till när Annie turnerade i England som keyboardist med Erik Hassle.

– Det var en speciell och omtumlande tid. Känslan i låten var den första kärnan jag utgick ifrån i skapandet av albumet och benen jag stod på: sorg och sväng, berättar Annie.

– Låten är ett försök att se klart i stormens öga ungefär, det blir ett hopplöst konstaterande och ett rop efter kontakt, där musiken känner mig bäst som människa.

Annie spelar alla instrument utom trummor på “Nothing And Something Then Nothing Again”. I slutet av inspelningsfasen såg hon The Cures konsert på Globen:

– Jag tog med mig inspirationen in i studion till Nille Perned som varit medproducent. Där stod en Fender VI bas, som om det var meningen, och jag älskar att vi tog det spåret.

Annie Angel på Stockholms Kulturfestival
I morgon sjunger Annie Angel till den hyllade konserten “Chelsea Hotel” på Stockholms Kulturfestivals stora scen på Gustav Adolfs Torg. Där kommer hon bland annat framföra Jimi Hendrix, Patti Smith och Velvet Underground tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, dirigent och arrangör Hans Ek och Moneybrother, Sofia Karlsson och Tonbruket.

– Det är en strålande samling musiker i ”Chelsea Hotel” och en sådan glädje för mig att vara med och sjunga, säger Annie Angel. Jag ser verkligen fram emot att höra alla igen och det ska bli en rolig scen att stå på under en bra festival. Desto tyngre blir det att sjunga Nico’s ”You Forget To Answer” men så är det, den är vacker och måste ju få vara med den med.

Ett unikt brett konstnärskap
Annie Angel har ett närmast unikt brett konstnärskap inom musik. Hon är musiker, artist, låtskrivare, producent, multiinstrumentalist och arrangör. I vår har Annie gjort flera bejublade öppningsspelningar åt Oskar Linnros under hans konserthusturné, hon har tidigare även turnerat med Veronica Maggio och Erik Hassle. På skiva hör vi Annie sjunga med Bob hund, Ison & Fille och Kajsa Grytt, då under tidigare artistnamnet Birgit Bidder. Hon har också sjungit opera i ”L’Orfeo” på Wermland Opera, framfört egen musik vid Marina Abramovic performance The Cleaner på Moderna Museet i Stockholm och sjungit psykedelisk pop från år 1967 med Ebbot Lundberg på Göteborgsoperan. I sommar har hon dessutom sjungit Björk på Wermland Opera och Brian Eno och Joy Division på Fasching.

Röster om Annie Angel
“Med sin karaktäristiska röst och konstnärliga integritet är Annie Angel en av våra absolut mest intressanta artister. Jag har haft den stora förmånen att få samarbeta med Annie i ett flertal olika projekt. Oavsett om det rör sig om musik av Morricone, Nico, Monteverdis opera L Orfeo eller henne själv, så är hennes mångfacetterade musikaliska uttryck resultatet av konstnärlig kompromisslöshet och en stark övertygelse om musikens kraft.”
Hans Ek, dirigent och arrangör

“Annie är kanske den bästa som både sjunger, skriver och spelar i Sverige, så min ära rakt igenom.”
Oskar Linnros, artist

“Basically, she’s a superhuman”
“…the kind of exquisite soul and oomph that’s usually limited to iconic divas like Aretha or Etta”
“…and holy, the woman can sing.”
Noisey

“We all are moved by music like this.”
Rough UK

“Rysningarna går inte att kontrollera när hennes klara och varma ton snirklar sig över textraderna till ”Kaffe/Cigg” och ”Ängladamm”.”
HYMN om Annie Angels liveversioner av Oskar Linnros-låtar i samband med turnén 2018

“Fenomenal låtskrivare, pianist och sångerska som har för vana att mixa ner delar av vintergatan i sina låtar, så upplever jag hennes musik i alla fall. Stolt och stark med ett oemotståndligt tuggmotstånd.”
Pelle Moeld, Sveriges Radio

Lyssna på Nothing And Something Then Nothing Again
Spotify
Apple Music

Fakta
Artist: Annie Angel
Titel: “Nothing And Something Then Nothing Again”
Text/musik: Annie Angel
Produktion studioversion: Annie Angel & Nille Perned
Releasedatum: 15 augusti 2018
Skivbolag: Kerstin Records
Distribution: Kobalt Music
Förlag: Sony ATV Music Publishing

Mer om Annie Angel
Instagram
Facebook
Soundcloud

Presskontakt
ILES PR
Helena Iles, helena@iles.se
Johannes Sundelin, johannes@iles.se