banner

Annie Angel släpper ny singel från kommande albumet

Postad den 11 jan 2019

Idag släpper Annie Angel sin nya singel “We’ve Learned To Smile”. Det är en basdriven r&b-låt som med sväng, lätthet och experimentlust bjuder in lyssnaren till mantrat att fortsätta skapa, och leva fastän det gör ont. Det är den tredje singeln från Annie Angels kommande album ”Space Travel” som släpps den 27 februari. Det är dessutom klart att Annie Angel i vår gör flera liveframträdanden. I februari och mars uppträder hon i Stockholm, Eskilstuna och Östersund med musik från sitt nya album, i april gästar hon Norrköping och framför legendariska låtar tillsammans med Norrköpings symfoniorkester i den hyllade konserten “Chelsea Hotel” och i maj sjunger hon Björk i Göteborg tillsammans med Göteborgssymfonikerna i ”Björk – Emotional Landscapes”.

– Det här är låten jag längtar efter att gå in i det nya året med, i framtiden faktiskt. ”We’ve Learned To Smile” är en r&b-dänga med några tunga viktiga fraser för mig: att det var aldrig musiken det var fel på, att vi måste gå ut och skapa även när det gör ont. Att leva som oss själva även om det gör ont, berättar Annie Angel om sin nya singel.

En viktig del av ”We’ve Learned To Smile” föll på plats när hon såg Daniel Boyacioglu uppträda.

– När jag hörde Daniel Boyacioglu läsa sin dikt ”Till min broder” fann jag en pusselbit som saknades i min text, så jag översatte den raden till ”We’ve learned to smile when we want to cry”. Det blev också titeln. Daniels rad är den enda featuren på mitt album som släpps snart och jag är så stolt och glad för det! säger Annie Angel.

Det nya albumet består av unikt soulig pop och new wave, med både bredd, djup och oemotståndligt sväng.

– Albumet, albumet albumet… Det kommer heta ”Space Travel” och släpps den 27:e februari. Först ska jag bara göra färdigt sista låten tillsammans med Nille Perned. Gahh det är rakt in i kaklet. Men känns jättekul! Hållit på med inspelningarna sedan 2013, fy faan, säger Annie Angel.

De två tidigare singlarna från ”Space Travel” släpptes under 2018. ”You Don’t Wanna Know” kom i våras och gick in på både P3:s och P4:s spellistor. I augusti släpptes singeln “Nothing And Something Then Nothing Again”, som också adderades på P3 och blivit Annie Angels mest spelade låt på Spotify.

Förutom ett nytt album är Annie Angel i vår också aktuell med flera spelningar. En albumreleasefest på Kapsylen i Stockholm, solospelningar i Eskilstuna och Östersund, samt med sina bejublade tolkningar av Patti Smith, Jimi Hendrix och Joni Mitchell i konserten “Chelsea Hotel” i Norrköping tillsammans med Norrköpings symfoniorkester och dirigenten och arrangören Hans Ek. Den 3-4 maj återförenas hon med Hans Ek och tar tillsammans med Göteborgssymfonikerna sig an en isländsk ikon i ”Björk – Emotional Landscapes” i Göteborg.

Spelningar
27 feb – Kapsylen, Stockholm – albumreleasefest!
8 mars – Biografbaren Royal, Eskilstuna (support: House of SAY)
28 mars – HEIM, Östersund
5 april – De Geerhallen, ”Chelsea Hotel” med Norrköpings Symfoniorkester
3-4 maj – Göteborgs Konserthus, ”Björk – Emotional Landscapes” med Göteborgssymfonikerna
Fler spelningar tillkommer

Ett unikt brett konstnärskap
Annie Angel har ett närmast unikt brett konstnärskap inom musik. Hon är musiker, artist, låtskrivare, producent, multiinstrumentalist och arrangör. 2018 gjorde Annie flera bejublade öppningsspelningar åt Oskar Linnros under hans konserthusturné, hon har tidigare även turnerat med Veronica Maggio och Erik Hassle. På skiva hör vi Annie sjunga med Bob hund, Ison & Fille och Kajsa Grytt, då under tidigare artistnamnet Birgit Bidder. Hon har också sjungit opera i ”L’Orfeo” på Wermland Opera, framfört egen musik vid Marina Abramovic performance “The Cleaner” på Moderna Museet i Stockholm och sjungit psykedelisk pop från år 1967 med Ebbot Lundberg på Göteborgsoperan. 2018 sjöng hon dessutom Björk på Wermland Opera och i Västerås Konserthus, ”Chelsea Hotel” på Berwaldhallen och Stockholms Kulturfestival och Brian Eno och Joy Division på Fasching, allt under ledning av dirigent och arrangör Hans Ek.

Röster om Annie Angel
“Med sin karaktäristiska röst och konstnärliga integritet är Annie Angel en av våra absolut mest intressanta artister. Jag har haft den stora förmånen att få samarbeta med Annie i ett flertal olika projekt. Oavsett om det rör sig om musik av Morricone, Nico, Monteverdis opera L Orfeo eller henne själv, så är hennes mångfacetterade musikaliska uttryck resultatet av konstnärlig kompromisslöshet och en stark övertygelse om musikens kraft.”
Hans Ek, dirigent och arrangör

“Annie är kanske den bästa som både sjunger, skriver och spelar i Sverige, så min ära rakt igenom.”
Oskar Linnros, artist

“Basically, she’s a superhuman”
“…the kind of exquisite soul and oomph that’s usually limited to iconic divas like Aretha or Etta”
“…and holy, the woman can sing.”
Noisey

“We all are moved by music like this.”
Rough UK

“Rysningarna går inte att kontrollera när hennes klara och varma ton snirklar sig över textraderna till ”Kaffe/Cigg” och ”Ängladamm”.”
HYMN om Annie Angels liveversioner av Oskar Linnros-låtar i samband med turnén 2018

“Fenomenal låtskrivare, pianist och sångerska som har för vana att mixa ner delar av vintergatan i sina låtar, så upplever jag hennes musik i alla fall. Stolt och stark med ett oemotståndligt tuggmotstånd.”
Pelle Moeld, Sveriges Radio

Artist: Annie Angel
Titel: “We’ve Learned To Smile”
Text/musik/arr: Annie Angel
Produktion: Annie Angel & Nille Perned
Releasedatum: 11 januari 2019
Skivbolag: Kerstin Records
Distribution: Kobalt Music

Mer om Annie Angel
Instagram
Facebook
Soundcloud

Presskontakt
ILES PR
Helena Iles, helena@iles.se