banner

Avantgardet rivstartar februari med ny singel, dubbla nomineringar och liveframträdande på Grammisgalan samt stor vårturné

Postad den 4 feb 2019

På torsdag 7 februari uppträder Avantgardet live på Grammisgalan i Stockholm och under kvällen har de också chans att vinna två priser för ett av 2018 års mest kritikerrosade album ”Alla känner apan” – redan utsedd till årets bästa svenska album av Sonic Magazine. Därefter väntar en omfattande vårturné med premiär i Östersund 14 februari och final i Eskilstuna två månader senare. Men redan idag sprakar vårkänslorna igång i och med släppet av nya singeln ”Häll ut”.

Lyssna på ”Häll ut”

”Häll ut” är den fjärde singeln från albumet ”Alla känner apan”, producerat av Jocke Åhlund och med dubbla chanser att prisas på Grammisgalan på torsdag.

”Häll ut” har visat sig vara den populäraste låten från skivan men framförallt har det märkts hur intensivt lyssnarna tar den till sig. Det har varit både allsång och tårar när vi spelat den live. Det går inte att önska sig mer av en låt än att den både är trallvänlig och hittig samtidigt som den lyckas förmedla känslor, budskap och tröst, säger Rasmus Arvidsson som även är nominerad till årets textförfattare vid Manifestgalan.

”Häll ut” kommer att framföras live i tv för första gången på onsdag 6 februari då Avantgardet gästar Nyhetsmorgon i TV4. Sedan blir det livepremiär i radio samma dag när Avantgardet gästar Sveriges största radioprogram P4 Extra.

Avantgardet kommer även att uppträda live på Grammisgalan, som sänds direkt i TV4Play under torsdagskvällen. Men då väntar ett nummer som fortfarande är hemligt.

Det är väldigt hedrande att inte bara vara nominerade utan att även få spela på den mest prestigefyllda kvällen av alla i Musiksverige, inte minst med tanke på att vi är ett indieband som tagit oss dit helt utan hjälp från skivbolag, säger Rasmus Arvidsson. Jag blir stolt eftersom det verkligen är ett kvitto på att det inte handlar om något annat än just att vår musik uppskattas. Sen är det alltid grymt när våra fans får se oss i fina tv-produktioner och oavsett hur det går vet vi att vi har det finaste stödet ett band kan ha i en massa tv-soffor runtom i landet.

Förutom att Avantgardet har släppt tre fullängdare på drygt två år, samtliga unisont hyllade av både kritiker och publik, är de även ett av Sveriges mest flitigt turnerande band. Som ett resultat av detta har de en av landets mest hängivna fanskaror, något som tydligt sätter sin prägel på de vida omtalade spelningarna. 14 februari är det premiär för Avantgardets vårturné i Östersund och därefter väntar ytterligare tio stopp, i bland annat Lund, Norrköping och Karlstad innan finalen i Eskilstuna 12 april.

Utgivning
Text och musik: Rasmus Arvidsson
Produktion: Joakim Åhlund
Label: Avantgardet

Lyssna på ”Häll ut”
Spotify
iTunes
Youtube

Text
www.avantgardet.se/hall-ut/

Turnéplan våren 2019
14 feb – Storsjöteatern, Östersund (Stuck On)
15 feb – Droskan, Umeå
16 feb – Bankiren, Västerås (Club Rockers)
14 mar – Mejeriet, Lund
15 mar – Kulturhuset, Skövde
16 mar – Nöjesfabriken, Karlstad (Bar Teatral)
22 mar – Arbis, Norrköping
23 mar – Pigalle, Nässjö
30 mar – Broken Dreams, Borlänge
12 apr – Royal K100, Eskilstuna

Recensenter om albumet ”Alla känner apan”

”Rå perfektion”
TT, betyg 5 av 5

”Vinner de inte en Grammis för det här nästa år kan galan skrotas för gott.”
Sonic, betyg 9 av 10

”En klassiker att visa upp i hyllan om fem-sex år”
Värmlands Folkblad, betyg 5 av 5

”Ännu ett styrkebesked av ett av landets bästa rockband just nu”
DN, betyg 4 av 5

”Avantgardet går från bättre till bäst”
Aftonbladet, betyg 4 av 5

Recensenter om Avantgardet livespelningar

”Omöjligt att inte ryckas med i Avantgardet-familjen som består
inte bara av bandet, utan publiken också.”
Sonic Magazine

”Bland det vackraste jag sett”
Aftonbladet

”Gå och se det här så fort du bara kan”
Corren

”Vem faan kan värja sig mot detta?”
Gaffa

”Avantgardet live är något alldeles extra”
Borås Tidning

Biljetter
luger.se

Press
Helena Iles/ILES PR
helena@iles.se, 0739 80 52 51

Bokning
Ola Broquist/LUGER
ola@luger.se, 08-578 679 07

Övriga frågor
info@avantgardet.se