banner

Avantgardet spelar in skiva, annonserar speldatum för sommaren och släpper singel

Postad den 4 jun 2019

Foto gruppbild Carl Björklund.

Lyssna på ”Homerton High Street” här.

Flerfaldigt Grammisnominerade Avantgardet påbörjar inspelningen av ännu en fullängdare. Det nya albumet ”Mellan miljonprogram och Thailand” planeras att släppas i höst och blir indiebandets fjärde skiva sedan debuten 2016. Dessutom släpper Avantgardet ny singel idag och annonserar speldatum för sommaren.  

– För oss finns det aldrig några andra prioriteringar än vår publik och eftersom vi har varit ute och spelat i de flesta städer runtom i landet sedan i höstas känns det som att ny musik måste vara det som gäller, säger Avantgardet sångare och frontfigur Rasmus Arvidsson och fortsätter: För första gången ska vi försöka fånga hela bandet tillsammans på skiva. Vi har gjort över 100 spelningar med fullband senaste åren och har aldrig varit bättre tillsammans än nu så det känns som ett väldigt fint tillfälle att försöka fånga vår gemensamma energi även på skiva.

I juli och början av augusti tar Avantgardet dock en paus från inspelningarna för en handfull sommarspelningar. Då besöker de bland annat Trädgården i Stockholm och Liseberg i Göteborg.

– De få spelningarna som blir i sommar är omsorgsfullt valda och en blandning av mindre spelställen där vår publik önskat att se oss igen och lite större scener där fler besökare får plats, berättar Rasmus.

Avantgardets sommar startar redan idag med releasen av Homerton High Street som femte singel från albumet som utsågs till 2018 års bästa svenska album av Sonic Magazine – Alla känner apan. Låten blev snabbt en stor favorit bland lyssnarna när skivan släpptes och har även utvecklats till en av de självklara höjdpunkterna på bandets många spelningar runt om i landet.

– Att släppa Homerton High Street som singel har varit det mest självklara valet ända sedan den var klar. Jag blev extra glad att den har tagits emot så väl och blivit så populär bland våra fans eftersom den skiljer sig lite från vårt signatursound, om det finns något sånt. Den flirtar med Manchester, klubbande och hiphop och ljudbilden är väldigt hophäftad med texten, säger Rasmus.

Homerton Hight Street är ännu ett resultat av Avantgardets samarbete med producenten Jocke Åhlund. Ett samarbete som resulterat i inte mindre än tre Grammisnomineringar de senaste två åren. Dessutom har Rasmus Arvidsson blivit Manifest-nominerad för sina texter på senaste skivan.

– Jag tycker Homerton High Street är väldigt sorglig samtidigt som den är fruktansvärt svängig och popig. Det är väl styrkan i Jockes och mitt samarbete och det jag är mest stolt över i min musik och senaste skivan i synnerhet. Att det är en massa hits och pop och trallvänliga melodier samtidigt som texterna är väldigt allvarliga och viktiga, konstaterar Rasmus.

– Den här låten svänger så mycket att jag blivit tvungen att utveckla helt nya och egna moves på scenen som jag inte har en aning om var de kommer från eller hur de görs. Jag tror inte att de är så snygga men jag vet att låten är oemotståndlig eftersom jag inte kan kontrollera min kropp, erkänner Rasmus.

Utgivning
Text och musik: Rasmus Arvidsson
Produktion: Joakim Åhlund
Label: Avantgardet

Lyssna på ”Homerton High Street”
Spotify
iTunes
Youtube

Turnéplan sommaren 2019
26 jul – Majas vid havet, Varberg
1 aug – Liseberg, Göteborg
2 aug – Slussens pensionat, Orust
7 aug – Trädgården, Stockholm

Biljetter
luger.se

Press
Helena Iles/ILES PR
helena@iles.se, 0739 80 52 51

Bokning
Ola Broquist/LUGER
ola@luger.se, 08-578 679 07

Övriga frågor
info@avantgardet.se