banner

Bokförlaget Polaris ger ut ”Upplevelser i Stockholms natur”

Postad den 29 jun 2017

Under 2018 kommer Polaris ge ut ”Upplevelser i Stockholms natur” – en guide till vad Stockholmsområdet kan erbjuda alla med minsta intresse av naturen. Boken skrivs av Erik Hansson, grundare av Natursidan.se, Oliver Karlöf, fiskbiolog, och Vide Ohlin, projektledare för Grodkollen.

– Möjligheten att få ge ut denna ambitiösa bok tillsammans med Erik, Oliver och Vide är inte bara en ynnest utan också förhoppningsvis starten på ett omfattande samarbete. Målsättningen är att utveckla stockholmarnas och turisternas intresse för vad det fantastiska Stockholmsområdet har att erbjuda i naturväg, bortom det givna och redan kända. Vi planerar att ge ut boken både på svenska och engelska och ser fram emot att arrangera mängder med aktiviteter kopplade till boken. Jag skulle inte bli förvånad om detta är ett bokprojekt som har ett ovanligt långt och hållbart liv, säger Jonas Axelsson, förlagschef för Polaris.

Det finns fortfarande gott om områden i Stockholm där besökare omsluts av natur helt och hållet. Platser som ligger nära kollektivtrafiken, men samtidigt långt bort från stress och trängsel. Bara en kort resa från T-Centralen väntar trolska urskogar, färgstarka blomsterängar, sprudlande groddammar, karga skärgårdsöar, livfulla fågelsjöar och mängder av andra små och stora naturupplevelser. Boken ”Upplevelser i Stockholms natur” blir en guide till allt detta och mycket annat som gör huvudstaden och dess omgivningar så fascinerande. 

– Stockholms natur erbjuder en mångfald av upplevelser som både är lättillgängliga och lätta att uppskatta. Här finns ett rikt djurliv, imponerande utsikter och mängder av spännande utflyksmål som varken kräver förkunskaper eller långa resor. Målet med vår bok är att fler ska upptäcka och uppskatta den natur som stockholmarna faktiskt har inpå knuten, säger Erik Hansson, en av författarna till boken.

”Upplevelser i Stockholms natur” ges ut under 2018. 

Bokförlaget Polaris är det danska bokförlaget Politikens nya storsatsning i Sverige. I höst lanserar förlaget sina första 18 titlar med fokus på kvalitativ skönlitteratur och populär faktautgivning.

Kontakt Polaris
Jonas Axelsson, förlagschef
+46 70 397 39 38, jonas.axelsson@jppol.se

Presskontakt
Ellinor Wannmyr, ILES PR
+46 73 908 12 83, ellinor@iles.se