banner

Filip och Fredrik hyllar 24 svenska städer i föreställningen ”Jakten på den försvunna staden”

Postad den 31 jan 2012

Pressmeddelande 2012-01-31: För första gången sätter Filip och Fredrik upp en föreställning och åker på Sverigeturné. I ”Jakten på den försvunna staden” bjuder de prisbelönta programledarna på en skräddarsydd upplevelse för varje stad de besöker. I en varm humorshow lyfter duon med hjälp av den lokala publiken fram det unika med just den stad de befinner sig i. Sverigeturnén inleds i april och kommer ge en helt ny bild av 24 svenska städer, från Luleå i norr till Malmö i söder.

I en tid när svenska städer blir mer och mer lika varandra har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson tagit på sig uppgiften att hitta vad som gör orter unika. I ”Jakten på den försvunna staden” besöker duon sammanlagt 24 svenska orter och granskar tillsammans med publiken stadens egenheter.

– Varje stad har någonting som gör den speciell. Men när man bor där själv kan det vara svårt att mejsla fram exakt vad det är. Det är där jag och Fredrik kommer in. Vi är ambulerande kärleksänglar med fräscha ögon. Varje kväll kommer vi få folk att förstå vilken fantastisk stad de lever i och att fler förtjänar att upptäcka den, säger Filip Hammar.

Varje föreställning av ”Jakten på den försvunna staden” är helt skräddarsydd för de orter som besöks. Med sitt spontana och folkliga sätt vaskar Filip och Fredrik tillsammans med publiken fram det unika med den aktuella staden. Hyllningskvällen kommer resultera i en ny kommunslogan som lämnas över till en prominent person från staden.

– Slogans är väldigt effektiva. Men det läggs ner alldeles för lite arbete på att skapa något som folk verkligen kommer ihåg och gör dem nyfikna. Det gäller att vara lekfull och fri i sinnet. Vad som helst kan lyftas. Till och med ett misslyckande. Lutande tornet i Pisa är ju från början ett pinsamt misslyckande men nu får det miljontals människor att vallfärda till staden varje år, konstaterar Fredrik, som menar att showen är revolutionerande:

– Den är först och främst väldigt rolig. Men det är också samhällsnytta!

Efter vårens långa turné kommer många svenskar se på sin hemort med helt nya ögon.

Turnéplan för “Jakten på den försvunna staden”
11 april: Umeå, Idunteatern
12 april: Luleå, Kulturens Hus
13 april: Östersund, OSD
14 april: Sundsvall, Tonhallen
15 april: Gävle, Konserthuset
19 april: Karlstad, Scalateatern
20 april: Köping, KB-hallen
21 april: Eskilstuna, Lokomotivet
22 april: Norrköping, Louis de Geer
23 april: Linköping, Konsert & Kongress
24 april: Jönköping, Konserthuset
25 april: Borås, Åhaga
26 april: Göteborg, Draken
28 april: Malmö, Amiralen
2 maj: Vara, Konserthuset
3 maj: Västerås, Konserthuset
4 maj: Uppsala, Konsert & Kongress
5 maj: Grängesberg, Cassels
6 maj: Örebro, Conventum Kongress
11 maj: Stockholm, Rival
12 maj: Stockholm, Rival
15 maj: Helsingborg, Konserthuset
16 maj: Lund, AF-borgen
17 maj: Karlskrona, Konserthusteatern
18 maj: Växjö, Konserthuset

Biljetter
Biljetter till ”Jakten på den försvunna staden” köpes via filipochfredrik.com, blixten.se och ticnet.se.

Om Filip och Fredrik
Filip och Fredrik är ett verkligt fenomen inom svensk media. De senaste åren har de haft en given plats i tv-tablån, men deras program är allt annat än gammal skåpmat. I ”Boston Tea Party” skärskådade de mänsklighetens alla hörn och i ”Vem kan slå Filip och Fredrik?” tog de sin utpräglade tävlingsmani till nya höjder. 2008 bevakade de det amerikanska valet på sitt alldeles egna sätt och året därpå blev det storsatsning och tidningsrubriker med talkshowen ”Söndagsparty med Filip och Fredrik” som sändes direkt från New York med världskända gäster. Hösten 2011 var de åter tillbaka i rutan med ”Breaking News” och en ny säsong av ”Vem kan slå Filip & Fredrik”. Just nu är de aktuella med en av Sveriges mest populära podcasts, den nya tv-serien “Får vi följa med” i Kanal 5 och nya hemsidan www.filipochfredrik.com.