banner

Filip och Fredrik tillbaka med ”Jakten på den försvunna staden”

Postad den 21 sep 2012

Pressmeddelande 2012-09-21: I våras hade ”Jakten på den försvunna staden” premiär, Filip Hammars och Fredrik Wikingssons första riktiga humorföreställning. Under den intensiva Sverigeturné som följde premiären kom showen att bli omåttligt populär, både bland den engagerade publiken och recensenterna på pressplatserna. Föreställningen beskrevs som ”en ren och varm kärleksförklaring ” och Filips och Fredriks gemensamma insats hyllades som en ”högklassig stand-up duett”. Efter en tv-späckad höst är det nu klart att Filip och Fredrik i december återvänder till scenen för ytterligare sex föreställningar med ”Jakten på den försvunna staden” i Stockholm, Malmö och Göteborg. Det blir en fartfylld avslutning på vad som varit ett fantastiskt 2012 för duon. Förutom det stora genombrottet på livescenen som ”Jakten på den försvunna staden” inneburit, har året bjudit på ett makalöst prisregn på den av Filip och Fredrik ledda Kristallen-galan, ett hejdundrande firande av det 100:e podcastavsnittet på ett knökfullt Berwaldhallen och fina tv-framgångar med ”Får vi följa med”, ”Oscarsgalan” och den senaste säsongen av ”Breaking News”. Biljetterna till de nya speldatumen för ”Jakten på den försvunna staden” släpps kl 09:00 måndag 24 september.
 
– Det här är ren och skär glädje för oss! Live-grejen är utan tvekan det roligaste vi gjort, och nu ser vi fram emot att avsluta detta nådens år med några riktiga fyrverkerier till föreställningar, hälsar Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Om ”Jakten på den försvunna staden”
I en tid när svenska städer blir mer och mer lika varandra har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson tagit på sig uppgiften att hitta vad som istället gör dem unika. Under våren besökte duon sammanlagt 24 svenska orter med målet är att tillsammans med publiken på plats hitta grejen med varje stad och formulera en ny kommunslogan. I en varm och rolig föreställning blandas galna historier från trakten med berättelser om vänskap och viljan att mot alla odds med stolthet omfamna sina rötter.

Vårens stora Sverigeturné gav upphov till kommunslogans som ”Uppsala: festen kan börja”, ”Umeå: Kom inte hit och com”, ”Norrköping: Dä swinger dööh!”, ”Grängesberg: Let´s Spend the natt i Kyrkviken”, ”Köping: J-O, jag vill leva, jag vill dö i Köping” och ”Örebro: Gör som Nisse, ta en sunwish!”

Innan året är till ända väntar ytterligare sex föreställningar och nya kommunslogans för Stockholm, Malmö och Göteborg.

Turnéplan för ”Jakten på den försvunna staden”
Fredag 7 dec – Stockholm, Rival
Lördag 8 dec – Stockholm, Rival
Torsdag 13 dec – Stockholm, Rival
Fredag 14 dec – Stockholm, Rival
Lördag 15 dec – Malmö, Malmö Arena
Söndag 16 dec – Göteborg, Scandinavium

Presscitat om ”Jakten på den försvunna staden”
”Chockerande vassa”
Aftonbladet, betyg 4 av 5
”En ren och varm kärleksförklaring”
Expressen, betyg 4 av 5

”En självklar hit”
Västerbotten Kuriren, betyg 4 av 5

”Filip och Fredrik i melodifestivalen nästa år. Inte som programledare. Som artister”
Dagbladet, betyg 4 av 5

”Det är rakt igenom sympatiskt”
Arbetarbladet, betyg 4 av 5

”Högklassig stand-up duett”
Gefle Dagblad, betyg 5 av 6

”Skrattattack? JA”
Uppsala.com, betyg 4 av 5

”90 minuter kändes som en kvart”
Upsala Nya Tidning

”De är snabbtänkta, pålästa och kan konsten att prata nonstop i två timmar utan paus”
Östersund Posten

”Vasst och rappt men samtidigt varmt och underfundigt”
Värmlands Folkblad

”Buspojkarna vinner respekt”
Norrbottens-Kuriren

Biljetter
Biljetter till ”Jakten på den försvunna staden” släpps kl 09:00 måndag 24 september och säljs via filipochfredrik.com, blixten.se och ticnet.se.

Om Filip och Fredrik
Filip och Fredrik är ett verkligt fenomen inom svensk media. De senaste åren har de haft en given plats i tv-tablån, men deras program är allt annat än gammal skåpmat. I ”Boston Tea Party” skärskådade de mänsklighetens alla hörn och i ”Vem kan slå Filip och Fredrik?” tog de sin utpräglade tävlingsmani till nya höjder. 2008 bevakade de det amerikanska valet på sitt alldeles egna sätt och året därpå blev det storsatsning och tidningsrubriker med talkshowen ”Söndagsparty med Filip och Fredrik” som sändes direkt från New York med världskända gäster. Hösten 2011 var de åter tillbaka i rutan med ”Breaking News” och en ny säsong av ”Vem kan slå Filip & Fredrik”. Under 2012 har de vid sidan om succéförställningen ”Jakten på den försvunna staden” även gjort en av Sveriges mest populära podcasts, varav det 100:e avsnittet sändes från ett utsålt Berwaldhallen. Filip och Fredrik har i år också gjort årets bästa tv-program “Får vi följa med” och talkshowen ”Breaking News” i Kanal 5. Dessutom guidade duon de svenska tittarna genom Oscarsgalan och ledde tv-galan ”Kristallen”, där de själva prisades som årets bästa manliga programledare.
Läs mer på www.filipochfredrik.com.

Kontaktuppgifter

PRESS
Helena Iles/ILES PR
0739 80 52 51
helena@iles.se

BLIXTEN & CO
Katarina Stene
08- 440 92 17
katarina.stene@blixten.se

Pressbilder finns på http://www.blixten.se/show–teater/filip–fredrik—jakten-paa-den-forsvunna.