banner

Fredrik Lindström tillbaka med en ny humorföreställning

Postad den 11 okt 2018

Tio år efter den kritikerrosade publiksuccén ”Svenskar är också människor!” är Fredrik Lindström tillbaka med en ny soloföreställning. I ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva” tar komikern, författaren och “På spåret”-domaren oss med på en visuell föreställning om modernt mänskligt beteende. Han dissekerar myten om svenskar som förnuftiga och självständiga och förklarar varför Gud idag har ungefär samma status som en it-tekniker. “Mänskligheten – Föreställningen om oss själva” har premiär 24 januari på Scalateatern och biljetterna släpps idag kl 8.00. 

Fredrik Lindström ligger bakom flera av de senaste årens mest hyllade och största publiksuccéer på scen. Utöver soloföreställningen ”Svenskar är också människor!” har han turnerat land och rike runt med Henrik Schyffert och showerna ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, som tillsammans sågs av närmare 400 000 personer. Nu är den mångfaldigt prisbelönta komikern och författaren Fredrik Lindström tillbaka med humorföreställningen ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva”.

Jag vill avslöja oss alla som en enda stor bluff, sedan fira den upptäckten ihop med publiken, berättar Fredrik Lindström

Med underhållande statistik, fakta, visuella hjälpmedel och underfundig humor berättar Fredrik Lindström om den moderna människans livsåskådning och beteenden. Hur förnuftiga och självständiga är vi egentligen? Har vi verkligen övergett tron på Gud eller har den bara anpassats till vår tids individualism?

Vi har idag ungefär samma relation till Gud som vi har till vår it-tekniker eller naprapat. Det vill säga, den är i stort sett obefintlig, men när det krisar, exempelvis när bredbandet lägger av eller vi får ont i ryggen, då vill vi ha omedelbar hjälp. Ungefär så är det med Gud också. Vi bryr oss inte om Gud så länge vi är framgångsrika, men drabbas vi av en kris är det plötsligt väldigt intressant med andlig vägledning, säger Fredrik Lindström.

”Mänskligheten – föreställningen om oss själva” har premiär 24 januari 2019 och spelas under våren på Scalateatern i Stockholm.

Fredrik Lindström
Fredrik Lindström är en av landets populäraste och mest prisbelönta folkbildare, programledare och komiker. Han har en diger meritlista och har sedan genombrottet med ”Hassan” på 90-talet bland annat regisserat och skrivit film och tv, varit trefaldig värd för “Sommar i P1″, författat över tio böcker och lett program som “Värsta språket” och “Svenska dialektmysterier”. Därtill är han årligen domare i SVT:s älskade underhållningsprogram ”På spåret”. Fredrik Lindström har även gjort stor succé på scen med föreställningar som ”Svenskar är också människor!”, ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, de två sistnämnda gjordes tillsammans med Henrik Schyffert.

Fredrik Lindström har belönats med en lång rad priser. Exempelvis Karamelodiktstipendiet, Tage Danielsson-priset, Aftonbladets tv-pris för bästa manliga tv-personlighet, Stora journalistpriset som ”Årets förnyare” och Natur & Kulturs kulturpris.

Kontakt
Press/ILES PR
Johannes Sundelin
070-219 83 73, johannes@iles.se

Kahlo
Sophie Henningson
076-814 47 46, sophie@kahlo.se