banner

Herbert Munkhammar släpper ny singel – “ADHD”

Postad den 29 jun 2018

Idag släpps “ADHD”– det andra smakprovet från Herbert Munkhammars kommande soloalbum. I “ADHD” berättar han om sin rastlöshet och hur han lever sitt liv utan tålamod. Herbert Munkhammar har i 15 år varit ett självklart namn på den svenska hiphop-scenen men alltid i olika konstellationer, först i Afasi & Filthy och därefter i Maskinen och Ansiktet. Nu ger han för första gången ut musik under eget namn. I slutet av april kom debutsingeln “Det gick en dag” som tog sig direkt in på P3:s spellista och lyftes fram av Spotify. Även Aftonbladet hyllade låten med orden “modern soulpop med mycket atmosfär och Munkhammars sedvanligt välformulerade rap, som pendlar begåvat mellan det sökande personliga och ilsket politiska”.

– ADHD är sprungen ur en enorm känsla av otålighet. Att saker runt omkring tar alldeles för lång tid fast jag själv är van att gå från noll till hundra på under ett ögonblick. Alltid vrålhungrig eller proppmätt. Inga mellanting. Men den handlar också om vad som händer när man vågar utmana sina impulser i dessa sammanhang. Det är något jag tränar på varje dag trots att jag är på gränsen till underkänd i ett av livets kärnämnen – tålamod, säger Herbert Munkhammar.

Precis som på debutsingeln har Herbert Munkhammar även den här gången arbetat med producenterna Christian Walz och Carl Wikström Ask, som bland annat ligger bakom Veronica Maggios hyllade album “Satan i gatan”. Just nu befinner sig trion i Benny Anderssons studio Rixmixningsverket på Skeppsholmen och arbetar på ny musik. Under sommaren och hösten släpper Herbert Munkhammar fler singlar innan hans debutalbum kommer senare i år.

Lyssna på ADHD här

Artist: Herbert Munkhammar
Releasedag: 29 juni 2018
Titel: ADHD
Text: Herbert Munkhammar
Musik: Herbert Munkhammar, Christian Walz & Carl Wikström Ask
Produktion: Christian Walz & Carl Wikström Ask
Label: RMV Grammofon

Kontakt
Press: ILES PR/Johannes Sundelin
johannes@iles.se
070 219 83 73

Label:
RMV Grammofon
Claes Uggla
claes.uggla@rmvgrammofon.se