banner

Idag släpps Janice nya EP ”I Don’t Know A Thing About Love”

Postad den 30 aug 2019

Med ”I Don’t Know A Thing About Love” tar Sveriges soulstjärna Janice med lyssnarna på en emotionell resa genom kärlekens många olika former. Låtarna skildrar hur kärleken kan vara nyfunnen och pirrig, destruktiv och ofri eller trygg och stärkande. Borås Tidning är imponerad av Janice röst och hennes förmåga att få “varje berättelse att låta som hennes alldeles egna” och ger EPn 4 av 5 i betyg. ”I Don’t Know A Thing About Love” släpps idag och innehåller bland annat singlarna ”Doing Wrong”, ”Kisses At Night Time” och ”Hearts Will Bleed”.

– Jag har bara skrivit för att se vad som finns inom mig och det resulterade i en emotionell resa genom olika stadier av kärlek. Kärlek kan vara så djävulskt komplext men också något oerhört vackert. Den kan vara på så många sätt och den måste också få lov att vara så, säger Janice.

I fjol släppte hon sitt hyllade debutalbum ”Fallin Up”. Det tog enligt Göteborgs-Posten ”en omedelbar plats i den svenska musikhistorien”, Gaffa uppmanade lyssnarna att göra sig “redo att golvas av den svenska souldrottningen” och Sonic kallade albumet ”en potentiell klassiker i svensk soulhistoria”.
– ”Fallin Up” var som en presentation av mig. EPn har en lite annan vibe och en tydligare röd tråd. Här hänger allt ihop soundmässigt, berättar Janice.

”I Don’t Know A Thing About Love” innehåller bland annat de tre singlar som Janice släppt sedan i våras; kärlekshyllningen “Kisses At Night Time”, den klubbiga “Hearts Will Bleed” och ”Doing Wrong” som skrevs och spelades in tillsammans med Molly Hammar. För produktionen på EPn står LIAS, HYENA, FAMILY_TIME och GRADES.

– Jag vill ständigt utvecklas, hitta nya vägar och överraska. På den här EPn har jag utforskat de organiska landskapen och känslorna. Ackorden, färgningarna och texterna hoppas jag kan ge lärdom, insikter och värme. Jag vill att folk ska lyssna, ta in och känna. Jag känner verkligen att jag är påväg hem med min musik men jag vet att resan är lång. Jag vill aldrig att den ska ta slut, säger Janice.

Produktionsuppgifter
Artist: Janice
EP-titel: “I Don’t Know A Thing About Love”
Releasedatum: 30 augusti 2019
Låtar:
“Hearts Will Bleed” (Janice, Elias Näslin, Isabelle Gbotto Carlsson)
“Kisses At Night Time” (Janice, Andreas Söderlund, Javeon Mccarthy)
“Need You” (Janice, Andreas Söderlund, Javeon Mccarthy)
“Forever” (Janice, Karl Erkenborn, Elias Sahlin)
“Doing Wrong” (Janice, Karl Erkenborn, Molly Pettersson Hammar, Dan Traynor)
Mixning: Simon Nordberg
Mastring: Joe Laporta at Sterling
Label: Pias / If Music Could Talk

Pressröster om Janice
“souldrottningen Janice skiner med enorm lyskraft”
Svenska Dagbladet

“imponerande scenisk säkerhet”
Dagens Nyheter

”sjunger, både med urkraft och skörhet, så det svartnar för ögonen”
Sonic

”Janice är i en klass för sig”
Norrländska Socialdemokraten

”tar en omedelbar plats i den svenska musikhistorien”
Göteborgs-Posten

Om Janice
Janice föddes 1994 och växte upp i Stockholm i en musikälskande familj. Redan som barn fick hon utlopp för musiken inom sig när hon höll shower i hemmet nästan varje kväll. Janice började i Tensta Gospel Choir och hittade här sin starka, egna röst i kören och utvecklades mycket musikaliskt, men också som person.

I april 2016, släppte hon sin debutsingel ”Don’t Need To” och hyllningarna regnade över henne. Musikguiden i P3 utsåg låten till en av årets bästa och Dagens Nyheter korade henne till att av fyra kulturhopp inför 2017. ”Don’t Need To” blev en av 2016 års mest spelade låtar i P3.

2017 blev minst lika händelserikt. I början av året släppte Janice den gripande låten “Answer” som hon skrivit till sin pappa som tog livet av sig fyra år tidigare. Senare samma år släppte hon även singlarna “Love You Like I Should”, “I Got You”, “Black Lies” och “Queen”, åkte på en Sverigeturné och gjorde succé i tv-program som “Allsång på Skansen”, “Lotta på Liseberg” och “På spåret”.

2018 uppträdde Janice på P3 Guld-galan, nominerades till Årets nykomling på Grammisgalan och den 2 februari släpptes hennes debutalbum; “Fallin’ Up”. Albumet hyllades och fick bland annat betyget 9 av 10 i Sonic som skrev att det var ”en potentiell klassiker i svensk soulhistoria”. Både Aftonbladet och Göteborgs-Posten delade ut näst högsta betyg.

Janice åkte ut på en lång turné i Norden under 2018 och i slutet av året gjorde hon en bejublad Aretha Franklin-hyllning i “Musikhjälpen” tillsammans med Sabina Ddumba och Molly Pettersson Hammar. Inför julen släppte Janice en nytolkning av sin favorit-jullåt “Have Yourself a Merry Little Christmas”.

2019 inleddes med att Janice uppträdde både på Guldbaggegalan och Grammisgalan. Hon engagerade sig i Non-Violence och blev ambassadör för organisationen Suicide Zero, som arbetar med att minska antalet självmord. I samband med ambassadörskapet släppte Janice sin kortfilm “Ode to Andrew”, en filmisk tolkning av låten “Answer”. 2019 blev även året när Janice filmdebuterade i Måns Mårlinds och Björn Steins “Eld och lågor”. Dessutom spelar hon i SVTs nya ungdomsserie ”Eagles” och uppträdde den 6 augusti i “Allsång på Skansen”.

Följ Janice här:
Facebook
Instagram

Kontakt
Press
Aida Amoli/ILES PR
aida@iles.se
079 076 13 12

Mgmt
Hampus Kivimäe/WIFE
hampus@wifesthlm.com

Bokning
Love Lagerberg/LUGER
love@luger.se

Skrivbolag
Henrik Nyström/PIAS
henrik.nystrom@pias.com