banner

Janice nya singel ”Doing Wrong” ute nu!

Postad den 23 aug 2019

Lyssna på “Doing Wrong” här

Idag släppte Janice den tredje singeln från sin kommande EP. Låten ”Doing Wrong” är både en hyllning till kvinnliga musikskapare och en ifrågasättning av de höga krav som ställs på kvinnliga artister idag. Låten skrevs tillsammans med Molly Hammar och producerades av GRADES och FAMILY_TIME. Den 30 augusti släpper Janice sin EP ”I Don’t Know A Thing About Love”.

Janice karriär fortsätter uppåt. Efter fjolårets hyllade debutalbum ”Fallin Up” som bland annat kallades “potentiell klassiker i svensk soulhistoria” har hon i år uppträtt på Grammisgalan, P3 Guld och Allsång på Skansen, filmdebuterat i ”Eld och lågor”, utsetts till ambassadör för Suicide Zero och dessutom släppt två nya singlar. Idag kom singel nummer tre – ”Doing Wrong”.

Låten skapades tillsammans med två av Janice favorit-producenter; GRADES (Dan Traynor) och FAMILY_TIME (Karl Erkenborn) och på låten medverkar även Molly Hammar. Janice och Molly skrev texten tillsammans efter att ha pratat om situationen i branschen och upptäckt att de har många liknande erfarenheter om de högt ställda kraven på kvinnliga musikskapare.

– Molly Hammar är en ängel. Ni vet precis varför. Hennes röst är en gåva från ovan, finns ingen som kan sjunga som henne. Hon är också rolig, charmig och otroligt varm. Vi kan mötas i alla möjliga känslor. De lyckliga, olyckliga, frustrerade och äntligen fick vi skriva och sjunga om det tillsammans, berättar Janice.

– Janice är en av de varmaste och mest talangfulla svenska artisterna jag har jobbat med och det var en ära att få skriva den här låten med två producenter och låtskrivare som jag också ser upp till. Det var på tiden att jag och Janice skrev en låt ihop och resultatet är verkligen en spegling av våra bakgrunder och känslor, säger Molly Hammar.

I studion fick de till en bra vibe och är båda väldigt nöjda med resultatet. ”Doing Wrong” blev inte bara ett ifrågasättande av prestationskrav utan också en hyllning till kvinnliga musikskapare.

– Äntligen får ni höra det vi skapat och jag är så otroligt stolt. Det känns så jävla rätt, konstaterar Janice.

”Doing Wrong” är den tredje och sista singeln från Janice kommande EP “I Don’t Know A Thing About Love” som släpps den 30 augusti. EPn tar upp olika berättelser om relationer och innehåller även bland annat kärlekshyllningen “Kisses At Night Time” och “Hearts Will Bleed”, som klev rakt in på P3:s musiklista och som brittiska sajten ScandiPop kallade “a super-cool composition with a chorus that POPS”.

Om Janice
Janice föddes 1994 och växte upp i Stockholm i en musikälskande familj. Redan som barn fick hon utlopp för musiken inom sig när hon höll shower i hemmet nästan varje kväll. Janice började i Tensta Gospel Choir och hittade här sin starka, egna röst i kören och utvecklades mycket musikaliskt, men också som person.

I april 2016, släppte hon sin debutsingel ”Don’t Need To” och hyllningarna regnade över henne. Musikguiden i P3 utsåg låten till en av årets bästa och Dagens Nyheter korade henne till att av fyra kulturhopp inför 2017. ”Don’t Need To” blev en av 2016 års mest spelade låtar i P3.

2017 blev minst lika händelserikt. I början av året släppte Janice den gripande låten “Answer” som hon skrivit till sin pappa som tog livet av sig fyra år tidigare. Senare samma år släppte hon även singlarna “Love You Like I Should”, “I Got You”, “Black Lies” och “Queen”, åkte på en Sverigeturné och gjorde succé i tv-program som “Allsång på Skansen”, “Lotta på Liseberg” och “På spåret”.

2018 uppträdde Janice på P3 Guld-galan, nominerades till Årets nykomling på Grammisgalan och den 2 februari släpptes hennes debutalbum; “Fallin’ Up”. Albumet hyllades och fick bland annat betyget 9 av 10 i Sonic som skrev att det var ”en potentiell klassiker i svensk soulhistoria”. Både Aftonbladet och Göteborgs-Posten delade ut näst högsta betyg.

Janice åkte ut på en lång turné i Norden under 2018 och i slutet av året gjorde hon en bejublad Aretha Franklin-hyllning i “Musikhjälpen” tillsammans med Sabina Ddumba och Molly Pettersson Hammar. Inför julen släppte Janice en nytolkning av sin favorit-jullåt “Have Yourself a Merry Little Christmas”.

2019 inleddes med att Janice uppträdde både på Guldbaggegalan och Grammisgalan. Hon engagerade sig i Non-Violence och blev ambassadör för organisationen Suicide Zero, som arbetar med att minska antalet självmord. I samband med ambassadörskapet släppte Janice sin kortfilm “Ode to Andrew”, en filmisk tolkning av låten “Answer”. 2019 blev även året när Janice filmdebuterade i Måns Mårlinds och Björn Steins “Eld och lågor”. Dessutom spelar hon i SVTs nya ungdomsserie ”Eagles” och uppträdde den 6 augusti i “Allsång på Skansen”.

Följ Janice här:
Facebook
Instagram

Artist: Janice
Titel: Doing Wrong
Releasedag: 23 augusti 2019
Text & musik: Janice Kavander, Karl Erkenborn,
Molly Pettersson Hammar & Dan Traynor
Produktion: FAMILY_TIME and GRADES
Label: If Music Could Talk / PIAS
Artwork: Johanna Burai

Kontakt
Press
Aida Amoli/ILES PR
aida@iles.se
079 076 13 12

Mgmt
Hampus Kivimäe/WIFE
hampus@wifesthlm.com

Bokning
Love Lagerberg/LUGER
love@luger.se

Skrivbolag
Henrik Nyström/PIAS
henrik.nystrom@pias.com