banner

Janice släpper sommarens kärlekssoundtrack ”Kisses At Night Time”

Postad den 14 jun 2019

Lyssna på “Kisses At Night Time” här

Idag släpper Janice sin andra singel “Kisses At Night Time”, ett mjukt kärlekssoundtrack som hyllar drömmarna, ömheten och det djupa vi alla längtar efter. Låten är det andra släppet från den kommande EP:n “I Don’t Know A Thing About Love” som släpps under sensommaren. I veckan kom även nyheten om att Janice är en av artisterna i årets “Allsång på Skansen”. 

Janices senaste singel “Hearts Will Bleed” klev rakt in på P3:s musiklista och brittiska sajten ScandiPop beskrev låten som “A super-cool composition with a chorus that POPS and a production that sounds like it’s arrived from some point in the future”.

Janices tolfte singel – ”Kisses At Night Time” har hon skrivit tillsammans med låtskrivaren och producenten HYENA och låtskrivaren Javeon Mccarthy. HYENA producerade hela Janice debutskiva “Fallin Up” som bland annat hyllades som ”en potentiell klassiker i svensk soulhistoria” av Sonic.

– Jag ville skriva något som var upplyftande och skapa en känsla som alla kan relatera till. Det var en av låtarna som var väldigt lätt att skriva och skapades på många sätt precis som min första singel
“Don’t Need To”, säger Janice om singeln.

I texten beskriver Janice scenarier man kan uppleva tillsammans med någon man tycker väldigt mycket om.

– Jag hade fastnat på uttrycket “Kisses At Night Time” och lät bara orden komma. När vi var klara kändes det verkligen som ett perfekt kärlekssoundtrack

“Kisses At Night Time” finns med på Janices nya EP som släpps i augusti. EP:n består av en rad berättelser om kärlek – den destruktiva, den pirriga och den trygga.

Om Janice
Janice föddes 1994 och växte upp i Stockholm i en musikälskande familj. Redan som barn fick hon utlopp för musiken inom sig när hon höll shower i hemmet nästan varje kväll. Janice började i Tensta Gospel Choir och hittade här sin starka, egna röst i kören och utvecklades mycket musikaliskt, men också som person.
I april 2016, släppte hon sin debutsingel ”Don’t Need To” och hyllningarna regnade över henne. Musikguiden i P3 utsåg låten till en av årets bästa och Dagens Nyheter korade henne till att av fyra kulturhopp inför 2017. ”Don’t Need To” blev en av 2016 års mest spelade låtar i P3.

2017 blev minst lika händelserikt. I början av året släppte Janice den gripande låten “Answer” som hon skrivit till sin pappa som tog livet av sig fyra år tidigare. Senare samma år släppte hon även singlarna “Love You Like I Should”, “I Got You”, “Black Lies” och “Queen”, åkte på en Sverigeturné och gjorde succé i tv-program som “Allsång på Skansen”, “Lotta på Liseberg” och “På spåret”.

2018 uppträdde Janice på P3 Guld-galan, nominerades till Årets nykomling på Grammisgalan och den 2 februari släpptes hennes debutalbum; “Fallin’ Up”. Albumet hyllades och fick bland annat betyget 9 av 10 i Sonic som skrev att det var ”en potentiell klassiker i svensk soulhistoria”. Både Aftonbladet och Göteborgs-Posten delade ut näst högsta betyg.

Janice åkte ut på en lång turné i Norden under 2018 och i slutet av året gjorde hon en bejublad Aretha Franklin-hyllning i “Musikhjälpen” tillsammans med Sabina Ddumba och Molly Pettersson Hammar. Inför julen släppte Janice en nytolkning av sin favorit-jullåt “Have Yourself a Merry Little Christmas”.

2019 inleddes med att Janice uppträdde både på Guldbaggegalan och Grammisgalan. Hon engagerade sig i Non-Violence och blev ambassadör för organisationen Suicide Zero, som arbetar med att minska antalet självmord. I samband med ambassadörskapet släppte Janice sin kortfilm “Ode to Andrew”, en filmisk tolkning av låten “Answer”. 2019 blev även året när Janice filmdebuterade i Måns Mårlinds och Björn Steins “Eld och lågor”. Dessutom spelar hon sig själv i SVTs nya ungdomsserie ”Eagles”.

Följ Janice här:
Facebook
Instagram

Artist: Janice
Titel: Kisses At Night Time
Releasedag: 14 juni 2019
Text & musik: Janice Kavander, Andreas Söderlund & Javeon Mccarthy
Produktion: HYENA
Label: If Music Could Talk / PIAS
Artwork: Johanna Burai

Kontakt
Press
Aida Amoli/ILES PR
aida@iles.se
079 076 13 12

Mgmt
Hampus Kivimäe/WIFE
hampus@wifesthlm.com

Bokning
Love Lagerberg/LUGER
love@luger.se

Skrivbolag
Henrik Nyström/PIAS
henrik.nystrom@pias.com