banner

Janice visar ny sida med singeln ”Hearts Will Bleed”

Postad den 17 maj 2019

Lyssna på ”Hearts Will Bleed” här.

Den 17 maj släpper Janice sin nya singel “Hearts Will Bleed”. Låten är som hämtad ur en klubb på 90-talet och blandar ett beat som gör det svårt att stå still med en kaxig attityd och en ny sida av Janice. Låten är första släppet efter Janice hyllade debutalbum ”Fallin Up”, som bland annat fick näst högsta betyg av Sonic, Aftonbladet och Göteborgs-Posten. “Hearts Will Bleed” är den första singeln från Janices kommande EP ”I don’t know a thing about love” som släpps i augusti.

Bara tre år efter debuten har Janice etablerat sig som en självklar del av den svenska musikscenen med sin kraftfulla röst, fylld av djup och svärta, sina personliga berättelser om sorg och hopp och med sina naturliga rötter i RnB och soul. Hennes debutalbum ”Fallin Up” från 2018 beskrivs som ”en potentiell klassiker i svensk soulhistoria” av Sonic och som ”sensationellt stark” av Göteborgs-Posten.

Idag släpper Janice sin elfte singel – ”Hearts Will Bleed”. Låten skapades i Northbound Studio tillsammans med Isabelle Zikai och Elias Näslin.

– Det var en sensommardag, minns Janice. Solen sken och det var så varmt att svetten rann. Jag kände att jag ville skriva något som var lite mer klubbigt och visa en ny sida av mig själv och fånga känslan jag hade den dagen.

I texten tar Janice upp hur det är när folk har för mycket synpunkter på andras relationer.
– Många hade åsikter om min relation under den perioden och jag kände att folk inte ska lägga sig i så mycket. Jag älskar låten för att den är så jäkla kaxig och handlar om att jag inte orkar bry mig om vad folk säger.

”Hearts Will Bleed” är den första låten från Janices nya EP som släpps i augusti. Den består av en rad berättelser om kärlek – den destruktiva, den pirriga och den trygga.

Om Janice
Janice föddes 1994 och växte upp i Stockholm i en musikälskande familj. Redan som barn fick hon utlopp för musiken inom sig när hon höll shower i hemmet nästan varje kväll. Janice började i Tensta Gospel Choir och hittade här sin starka, egna röst i kören och utvecklades mycket musikaliskt, men också som person.

I april 2016, släppte hon sin debutsingel ”Don’t Need To” och hyllningarna regnade över henne. Musikguiden i P3 utsåg låten till en av årets bästa och Dagens Nyheter korade henne till att av fyra kulturhopp inför 2017. ”Don’t Need To” blev en av 2016 års mest spelade låtar i P3.

2017 blev minst lika händelserikt. I början av året släppte Janice den gripande låten “Answer” som hon skrivit till sin pappa som tog livet av sig fyra år tidigare. Senare samma år släppte hon även singlarna “Love You Like I Should”, “I Got You”, “Black Lies” och “Queen”, åkte på en Sverigeturné och gjorde succé i tv-program som “Allsång på Skansen”, “Lotta på Liseberg” och “På spåret”.

2018 uppträdde Janice på P3 Guld-galan, nominerades till Årets nykomling på Grammisgalan och den 2 februari släpptes hennes debutalbum; “Fallin’ Up”. Albumet hyllades och fick bland annat betyget 9 av 10 i Sonic som skrev att det var ”en potentiell klassiker i svensk soulhistoria”. Både Aftonbladet och
Göteborgs-Posten delade ut näst högsta betyg.

Janice åkte ut på en lång turné i Norden under 2018 och i slutet av året gjorde hon en bejublad Aretha Franklin-hyllning i “Musikhjälpen” tillsammans med Sabina Ddumba och Molly Pettersson Hammar. Inför julen släppte Janice en nytolkning av sin favorit-jullåt “Have Yourself a Merry Little Christmas”.

2019 inleddes med att Janice uppträdde både på Guldbaggegalan och Grammisgalan. Hon engagerade sig i Non-Violence och blev ambassadör för organisationen Suicide Zero, som arbetar med att minska antalet självmord. I samband med ambassadörskapet släppte Janice sin kortfilm “Ode to Andrew”, en filmisk tolkning av låten “Answer”. 2019 blev även året när Janice filmdebuterade i Måns Mårlinds och Björn Steins “Eld och lågor”. Dessutom spelar hon i SVTs nya ungdomsserie ”Eagles”.

Följ Janice här:
Facebook
Instagram

Artist: Janice
Titel: Hearts Will Bleed
Releasedag: 17 maj 2019
Text & musik: Janice Kavander, Elias Näslin & Isabelle Gbotto Carlsson
Produktion: LIAS
Label: If Music Could Talk / PIAS
Artwork: Johanna Burai

Kontakt
Press
Aida Amoli/ILES PR
aida@iles.se
079 076 13 12

Mgmt
Hampus Kivimäe/WIFE
hampus@wifesthlm.com

Bokning
Love Lagerberg/LUGER
love@luger.se

Skrivbolag
Henrik Nyström/PIAS
henrik.nystrom@pias.com