banner

Nu debuterar ViVii – drömsk delirium-pop producerad av Christian Walz och Anders Eckeborn

Postad den 23 mar 2018

ViVii består till två tredjedelar av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson, som efter att de fick barn bestämde sig för att med hjärtat som insats leva med musiken fullt ut. Tillsammans med Anders Eckeborn, den tredje medlemmen i ViVii, och med producenthjälp av Christian Walz har de mejslat fram musik som hämtar kraft ur solig eufori. Resultatet är skira monument där Caroline och Emil samsas om att berätta sin kärlekshistoria. Idag släpps det första smakprovet ”Siv (You and I)” och 25 maj kommer debut-EP:n ”Savant”. Måndag den 9 april är ViVii förband åt Jonathan Johansson på hans spelning på Stockholm stadsteater.

”Siv (You and I)” är en flortunn pophymn där en cittra-slinga håller Caroline och Emils melodiska röster sällskap. Låten är en hyllning till Siv – en äldre dam som ofta tog hand om parets barn och som när hon dog för två år sedan testamenterade sin cittra till dem. Såhär säger ViVii själva om låten:

– Någon sa att vi låter som Abba på valium. Men för oss är det framförallt en bitterljuv hyllning till livets ups and downs. Det faktum att man fortfarande känner något bekräftar ens existens.

Caroline och Emil träffades när de var 11 respektive 12 år på ett sommarläger i Göteborg och har sedan dess varit oskiljaktiga. Under parets smekmånad i New York träffade de gospelstjärnan Tye Tribbett och gick med i hans kör, som bland annat hörs i Justin Timberlakes ”Cry me a river”. Under en period pendlade de över Atlanten och medverkade på flera turnéer med gospelkören.

Det var när paret fick barn hemma i Sverige som de bestämde sig för att satsa på musiken helt och hållet. Projektet ViVii startades och tillsammans med Anders Eckeborn hittade de sitt sound. Anders karaktäristiska gitarrvärldar och besatthet av ljud visade sig vara precis det Caroline och Emils fantastiska röster och hymner behövde. Tillsammans med Christian Walz som co-producent började bandet skapa drömsk pop att förlora sig i.

Lyssna på “Siv (You and I)” här:
Spotify
Apple Music

Artist: ViVii
Titel: Siv (You and I)
Releasedatum: 23 mars 2018
Text och musik: Caroline Jonsson, Emil Jonsson, Anders Eckeborn
Producent: Anders Eckeborn och co-producent Christian Walz
Label: Dumont Dumont

Följ ViVii i sociala medier:
Facebook
Twitter
Instagram
Soundcloud

Kontakt:
Press: ILES PR, Johannes Sundelin, johannes@iles.se, 070 219 83 73
Mgmt: WIFE, Hampus Kivimäe, hampus@wifesthlm.com
Skivbolag: Dumont Dumont, Magnus Bohman, info@dumontdumont.com