banner

Nypremiär för Emma Knyckares föreställning “Årets Mama”

Postad den 7 mar 2019

Emma Knyckares ”Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek” är en personlig skildring av hur det är att bli mamma och av alla knasiga föräldrar som finns där ute. Föreställningen hade premiär i höstas och fick ett varmt mottagande i media. ”En skrattfest” skriver TTELA, Corren anser att den är ”mycket sevärd” och både Jönköpings-Posten och Kristianstadsbladet delade ut 4 av 5 i betyg. Fredag 15 mars är det nypremiär i Norrköping och sedan åker turnén vidare till bland annat Stockholm, Falun, Härnösand, Umeå, Kalmar, Växjö, Borås och Göteborg.

Under hösten har Emma Knyckare turnerat i Sverige med ”Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek”. Den har fått ett fint mottagande både av recensenter och publik och nästa fredag den 15 mars är det dags för en fortsättning på Sverigeturnén.

– Det känns svinkul! Förra vändan var uppvärmning. Nu är jag så “on fire” att folk får hålla i sig. Jag har nytt husband i form av Oskar Cresso med mig denna vevan också och showen har uppdaterats och gjorts om en del vilket känns kul, säger Emma Knyckare och berättar även att folk fått blåmärken i sidan av att deras väninna suttit och armbågat dem av igenkänning under showen.

”Årets Mama” är en uppföljning av hennes utlämnande bok ”Hit med flaskan” – en uppgörelse med förväntningarna och de råd och förmaningar som blivande föräldrar får inför småbarnsåren. Enligt Emma Knyckare finns det framför allt två råd som det är värt att ta hänsyn till:

– Att aldrig lyssna på dom som säger ”passa på att njuta av den här tiden nu” och att framförallt aldrig ta emot råd som aldrig efterfrågats, säger hon.

”Årets Mama” har nypremiär fredag den 15 mars i Norrköping och fortsätter sedan under våren till 13 platser runt om i landet.

Speldatum för “Årets Mama”
15 mars – Arbis, Norrköping kl 20.00
16 mars – Scalateatern, Stockholm kl 19.00
29 mars – Kulturhuset Tio14, Falun kl 20.00
30 mars – Teatern, Gävle kl 20.00
4 april – Kulturhuset, Bollnäs kl 20.00
5 april – Teatern, Härnösand kl 20.00
6 april – Mimersalen, Umeå kl 16.00
6 april – Mimersalen, Umeå kl 20.00
7 april – Teatern, Hudiksvall kl 18.00
25 april – Kulturhuset Freja, Skövde kl 20.00
26 april – Palladium, Växjö kl 20.00
27 april – Glasverandan, Kalmar kl 20.00
2 maj – Palladium, Alingsås kl 20.00
3 maj – Sagateatern, Borås kl 20.00
4 maj – Draken, Göteborg kl 20.00

Biljetter
Biljetter kan köpas via www.Kahlo.se/arets-mama

Om Emma Knyckare
Emma Knyckare är för många framförallt känd som komiker och programledare men hon är även verksam som konferencier, galavärd och skribent. Hon är en välkänd röst i radion och har bland annat lett ”Morgonpasset i P3”, ”Tankesmedjan i P3”, “Knyckare i P3” samt som en av programledarna i ”Musikhjälpen” (2013).

Emma har arbetat med humor sedan 2009 och och förutom Sverige även ståuppat i Spanien, Tyskland och England. Förutom radio arbetar Emma även en del med TV och har tillsammans med Felix Herngren varit programledare för TV-programmet ”Inte OK” och medverkat i humorprogram såsom ”Hårdvinklat”, ”Intresseklubben” och ”Tror du jag ljuger”. Under 2018 debuterade hon både som festivalarrangör till Statement festival och som författare till boken “Hit med flaskan”. Den 8 mars 2019 släpps Emma Knyckares andra bok, ”Patriarkatet får inte festa med oss”, som handlar om just Statement festival.

Kontakt
Press/ILES PR
Ellinor Wannmyr
073 908 12 83, ellinor@iles.se

Kahlo
Sophie Henningson
076-814 47 46, sophie@kahlo.se