banner

När musikåret 2018 summeras så är det många som nämner rapparen från Västerbotten, ordkonstnären och beatmakaren Fricky. Erik Friman, som han egentligen heter, har haft stora framgångar både live och med sin debut-ep “Aqua Aura”. Han är en av de mest streamade artisterna i Sverige i år och har turnerat över hela landet med sin slutsålda “Aqua Aura Tour”. Dessutom har han vunnit Musikförläggarnas pris för Årets genombrott och tilldelats SKAP:s hiphop-pris och han har även chans att prisas på P3 Guld-galan (2 nomineringar) och Grammisgalan (3 nomineringar). För att sätta punkt för 2018 har Fricky tagit hjälp av Cherrie och producenten Filip Hunter. I ”Kungsliften” berättar de om vikten av att hitta balans i livet och hur de båda riktningarna är viktiga. Den spikrakt upp och den snåriga vägen ned.

Beatet och ljudbilden som Filip Hunter har skapat fungerade som en naturlig vindpust som utan eftertanke styrde mig och Cherrie åt olika håll, säger Fricky. Vi fick sväva för oss själva men också tillsammans, och musiken hjälpte oss att följa med på resan upp och ner. För det är vad allt handlar om för mig. Resan upp men likväl resan ner, som ofta är den stora utmaningen.

”2018 har haft sina uppförsbackar och nedgångar för mig. Tack till Fricky som visade mig Kungsliften, säger Cherrie. Låten lärde mig att jag vågar åka ner för att sen kunna bli starkare inför nästa resa. Det är exakt det den här låten handlar om för mig <3”

Kontakt:
Helena Iles
helena (@) iles.se