banner

Annie Angels senaste singel ”You Don’t Wanna Know” som släpptes i våras gick direkt in på P3:s spellista och kort därefter även in på P4:s, där den fortfarande ligger C-listad efter elva veckor. I höst väntas Annie Angels nya album med unikt soulig pop och new wave, med både bredd, djup och oemotståndligt sväng. Och i augusti släpptes ett nytt smakprov – singeln “Nothing And Something Then Nothing Again”.

Den nya singeln kom till när Annie turnerade i England som keyboardist med Erik Hassle.

– Det var en speciell och omtumlande tid. Känslan i låten var den första kärnan jag utgick ifrån i skapandet av albumet och benen jag stod på: sorg och sväng, berättar Annie.

Ett unikt brett konstnärskap
Annie Angel har ett närmast unikt brett konstnärskap inom musik. Hon är musiker, artist, låtskrivare, producent, multiinstrumentalist och arrangör. I vår har Annie gjort flera bejublade öppningsspelningar åt Oskar Linnros under hans konserthusturné, hon har tidigare även turnerat med Veronica Maggio och Erik Hassle. På skiva hör vi Annie sjunga med Bob hund, Ison & Fille och Kajsa Grytt, då under tidigare artistnamnet Birgit Bidder. Hon har också sjungit opera i ”L’Orfeo” på Wermland Opera, framfört egen musik vid Marina Abramovic performance The Cleaner på Moderna Museet i Stockholm och sjungit psykedelisk pop från år 1967 med Ebbot Lundberg på Göteborgsoperan. I sommar har hon dessutom sjungit Björk på Wermland Opera och Brian Eno och Joy Division på Fasching.

Röster om Annie Angel
“Med sin karaktäristiska röst och konstnärliga integritet är Annie Angel en av våra absolut mest intressanta artister. Jag har haft den stora förmånen att få samarbeta med Annie i ett flertal olika projekt. Oavsett om det rör sig om musik av Morricone, Nico, Monteverdis opera L Orfeo eller henne själv, så är hennes mångfacetterade musikaliska uttryck resultatet av konstnärlig kompromisslöshet och en stark övertygelse om musikens kraft.”
Hans Ek, dirigent och arrangör

“Annie är kanske den bästa som både sjunger, skriver och spelar i Sverige, så min ära rakt igenom.”
Oskar Linnros, artist

“Basically, she’s a superhuman”
“…the kind of exquisite soul and oomph that’s usually limited to iconic divas like Aretha or Etta”
“…and holy, the woman can sing.”
Noisey

“We all are moved by music like this.”
Rough UK

“Rysningarna går inte att kontrollera när hennes klara och varma ton snirklar sig över textraderna till ”Kaffe/Cigg” och ”Ängladamm”.”
HYMN om Annie Angels liveversioner av Oskar Linnros-låtar i samband med turnén 2018

“Fenomenal låtskrivare, pianist och sångerska som har för vana att mixa ner delar av vintergatan i sina låtar, så upplever jag hennes musik i alla fall. Stolt och stark med ett oemotståndligt tuggmotstånd.”
Pelle Moeld, Sveriges Radio

Kontakt
Johannes Sundelin
johannes (@) iles.se