banner

I april gjorde den musikaliskt mångfacetterade Annie Angel bejublade tolkningar av Patti Smith, Jimi Hendrix och Joni Mitchell i konserten “Chelsea Hotel” på Berwaldhallen och idag släpper hon sin nya dubbelsingel “You Don’t Wanna Know” i två praktfulla versioner. Dessa har skapats och spelats in under vitt skilda förhållanden och blir de första smakproven från Annie Angels kommande två album som ges ut parallellt i september. Annie Angel har tidigare verkat under artistnamnet Birgit Bidder.

Jag föreställer mig att “You Don’t Wanna Know” kommer uppfattas som en kärlekslåt av många, och det vore fint! För mig är den längtan efter musik och att vara fri. Arret är en tröst, en lösning på problemet, den är rätt sorglig men ändå en massiv souldänga som ger mig energi, säger Annie Angel.

Singeln “You Don’t Wanna Know” med sina dubbla A-sidor är ett sammansmält smakprov från två parallella album som Annie Angel kommer att ge ut i höst. Den första versionen av låten, där Annie spelar alla instrument förutom trummor och percussion, härstammar från det egenskrivna studioalbumet, med rötter i soul och experimentell pop, som Annie Angel producerar tillsammans med Nille Perned (Vulkano).

Kontakt
Helena Iles
helena (@) iles.se