banner

Nu släpper Avantgardet ny musik – Ut i natten och När solen går ner, två nya smakprov från det grammisnominerade samarbetet med producent Jocke Åhlund (Teddybears, Les Big Byrd). Låtarna är nästa steg i Avantgardets pågående berättelse, som inleddes med den kritikerrosade debuten För många dyra skor och döda ögon våren 2016 och som blott ett år senare fick en fortsättning i den om möjligt än mer hyllade uppföljaren På östkusten intet nytt. Singelns A-sida Ut i natten är ett kärleksfullt tack till Avantgardets publik som visat att det går att sjunga och dansa tillsammans oavsett vem du är. I höst väntar bandets tredje album på bara två och ett halvt år.

Avantgardet har gått från att vara helt okända till att bli ett av Sveriges mest hyllade, omtalade och älskade band, både på skiva och live. 2017 gjorde bandet närmare 60 spelningar i Sverige och Norge och fick sin första Grammisnominering i kategorin Årets rock för På östkusten intet nytt. I sommar väntar en rad spelningar. Inom kort blir det premiärspelningar i Stockholm och Göteborg och därefter kommer Avantgardet bland annat till Gröna Lund i Stockholm, Slussens Pensionat på Orust, Majas vid havet i Varberg och på festivalen Uport i Ulricehamn.

Just nu befinner sig Avantgardet i studion med producent Jocke Åhlund för att färdigställa sitt tredje album som släpps efter sommaren.

Avantgardet i media.

Kontakt:
Helena Iles
helena (@) iles.se