banner

Ni har säkert hört henne på låtar tillsammans med Ison & Fille, Mohammed Ali eller som förband åt P3-guld vinnarna Labyrint. Hon har turnerat och delat studio med flera av Sveriges största urbana artister. Efter flera år utomlands har hon äntligen hittat hem till 127 igen och landat i att hon är redo att släppa egen musik. Bakom henne finns skivbolaget och vännerna på Redline Recordings som skolat artister som STOR, Linda Pira och varit hemmaplan för den ikoniska gruppen The Latin Kings.

31 maj släpper Blen sin stora debut, första singeln “Större än oss” som är producerad av Masse Salazar och har skrivits tillsammans med Moms från rapduon Mohammed Ali.
En låt till alla marginaliserade. Vi som inte ser oss själva på tv. Jag ville skriva om allt knas som sker i våra förorter med dödsskjutningar och allt mer hat, men också med allt mindre resurser.”, säger Blen.

EP:n innehåller musik som plockat upp vår samtid och funderingar man har kring kärlek, politik och fest – men den här gången med en kvinnas blick.
Den här EPn handlar om samhället och mig själv. Det här mina tankar, som jag tänker på varje dag och tillsammans blir de sju låtarna som en vardagsbetraktelse över en period i mitt liv. Det finns ett tomrum i musikbranschen för de i min ålder. Det är inte så mycket musik som handlar om oss tjejer i 30-årsåldern.

Kontakt
Aida Amoli
aida (@) iles.se