banner
Med rötter i New York såväl som Gotland och med vindlande melodier och skildringar tar Clara Strauch en självklar plats på den svenska musikscenen. Claras kulturella smörgåsbord till bakgrund har inspirerat henne till att skriva poetiska, sårbara, och personliga texter som ofta handlar om förlust och att släppa taget av illusioner för att kunna hitta hem till sig själv. Hennes musik innehåller vintrigt piano och stråkar följt av somrig amerikansk folkmusik på gitarr.

Fredagen 18 augusti släppte Clara Strauch singeln “Weeds”: 

– “Weeds” handlar om att bryta sig fri från lögner, normer, illusioner och destruktiva relationer, berättar Clara Strauch. Det innebär både att komma ut som bisexuell och att helt enkelt våga leva det liv man vill leva, och sluta försöka ”göra rätt” och passa in. Den processen är inte alltid lätt då det är läskigt att belysa det som legat gömt i mörker – ”Where the weeds grow” – och det kan ibland bli helt paralyserande. Man vill att någon ska rädda en, men det är ju bara en själv som kan göra det.

I december ges Clara Strauch debutalbum “Persephone” ut som hon skrivit själv och som är inspelat i Homefry Studios, Brooklyn, New York. Det mytiska och personliga albumet är inspirerat av Persefone som var drottningen av underjorden i den Grekiska mytologin. Persefones öde av evigt resande skapade årstiderna och är en metafor för Claras nomadliv.
Kontakt: ellinor (at) iles.se

Foto: Olof Grid