banner

Med singlar som ”I Got You”, ”Queen” och ”Answer” i ryggen och debutalbumet ”Fallin’ Up” i hand är det bara att konstatera – Janice är ett av våra främsta framtidshopp. Hon är Grammis-nominerade i kategorin Årets nykomling och utsågs i november av musikredaktörerna på P3 till Framtidens artist. 20 januari uppträder hon live på P3 Guld-galan och 2 februari släpps debutalbumet ”Fallin’ Up” och i vår turnerar hon även med sin ”Fallin’ Up Tour”.

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst. Den 2 februari släpper Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – ett giv som garanterat kommer att ta den här stjärnan till de större scenerna. Inför 2017 korade Dagens Nyheter Janice till ett av det kommande årets kulturhopp, och med bara veckor kvar till debutalbumet kan vi enkelt konstatera att de hade rätt.

Janice debuterade med singeln ”Don’t Need To” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. I hyllningskören hittar vi förutom en rad både inhemska och internationella medier även artisterna Zara Larsson, Charli XCX och Ricky Martin, som alla fallit pladask för Janice. Under året har hon även släppt singlarna ”Love You Like I Should”, ”I Got You” och ”Queen”, som just nu spelas flitigt på P3, och spelat på festivaler som Way Out West, Storsjöyran och Popaganda.

Pressröster om Janice
“frågan är inte om utan när hon exploderar på den svenska musikscenen”
Nöjesguiden

“låter som landets nya stora soulhopp”
Aftonbladet

“imponerande scenisk säkerhet”
DN

”Hon är soulpophoppet som sjunger, både med urkraft och skörhet, så det svartnar för ögonen”
Sonic

“Janice sets out her stall on an organ-drenched beauty”
The Sunday Times

“There’s never been any doubt that Janice can sing, but it’s both the lyrics and the voice that mean so much together”
The Line Of Best Fit

• Pressmeddelanden och media om Janice.

Kontakt:
Johannes Sundelin
johannes (at) iles.se

Janice foto Nicolina Knapp