banner

Hur bär man sig åt i en relation egentligen? Det är en av många frågor som inte kommer att besvaras i standup-föreställningen ”Är du sur?”. Däremot utlovar komikerna och gifta paret Johan Hurtig och Johanna Wagrell en show med modern relationshumor om kärlek, jämställdhet och dålig självkänsla. ”Är du sur?” har premiär den 6 oktober i Stockholm och fortsätter sedan på turné runtom i landet. Biljetterna finns ute nu.

Det har gått fort för Johan Hurtig och Johanna Wagrell. De träffades på en standup-kurs för fyra år sedan, gifte sig förra hösten och nu är det dags för nästa steg – turné med den gemensamma showen ”Är du sur?”.

Traditionellt är relationshumor mycket ”han städar aldrig” eller ”hon vill bara välja gardiner och aldrig ligga”, det är gamla stereotyper som moderna människor inte riktigt känner igen sig i tror vi. Om man hatar sin ”kärring eller gubbe” så mycket skiljer man sig ju idag. Det är klart att det fortfarande finns humor i hur vi bråkar och svårigheterna med tvåsamheten, föreställningen heter ”Är du sur?” av en anledning, men vi bråkar om andra saker och på andra sätt idag, säger Johanna Wagrell.

”Är du sur?” är en standup-föreställning om hur man träffar någon, vad man gör när man träffat någon och hur man gör med resten av livet.

Kontakt:
Ellinor Wannmyr
ellinor (@) iles.se