banner

Anki Edvinsson är för många ett välkänt ansikte från TV där hon verkat som programledare, journalist och väderpresentatör. Men nu väntar något helt nytt för henne – deckarförfattare. 14 mars 2018 ges hennes debutbok “Lust att döda” ut, som är första delen i en planerad deckarserie som utspelar sig i Umeå-området.

– Jag hade tre händelser i huvudet som jag länge velat skriva om, men till en början visste jag inte om alla tre skulle kunna användas i en och samma bok, berättar Anki Edvinsson. Det var under min research och skrivutbildning som jag kände att det gick skapa en spännande historia. Det misstänkta terrordådet i boken är hämtat från mig egen rädsla. Känslan av att inte vara säker vart man än befinner sig, inte ens i Umeå.

Handling:
Ett möjligt terrorattentat i centrala Umeå lamslår den annars så livfulla staden. Parallellt sker ett brutalt mord som förbryllar den lokala poliskåren. Hänger de två händelserna ihop? Hur kan detta ske här? Polisparet Per Berg och Charlotte von Klint utses till att jaga skuggor som inte syns i en stad lamslagen av sorg. I utkanten rör sig också två unga, trasiga män, på väg utför i full fart, och en invandrartjej vars livssituation blir allt svårare att hantera. I detta kriminaldrama finns monster av alla de slag, både väntade och oväntade. Men de drivs alla av lusten att döda.

“Lust att döda”
Anki Edvinsson
Release: 14 mars 2018
Bokförlaget North Chapter

Kontakt:
Ellinor Wannmyr
ellinor (@) iles.se