banner

Det började med en brevväxling med Olof Palme – nu startar artisten Nina Persson och arrangören Gudrun Hauksdottir rörelsen Medborgarbandet med hopp om att få oss att prata mer om demokrati, medborgarskap och vikten av att bry oss om samhället. 

Bandet mellan oss medborgare vävs genom möten, kultur och deltagande och det är just detta medborgarband som, när det vuxit sig starkt, ger oss kraft att förändra vårt samhälle.

Inspirationen till Medborgarbandet hämtade Nina Persson från The Citizen Band i New York, som hon var en del av i flera år. The Citizen Band är en stor grupp musiker, skådespelare och dansare som gjort en rad politiska föreställningar. 2008 då Obama tog hem valet i USA turnerade de och spelade bland annat på South By South West-festivalen.

Våren 2018 sätter Medborgarbandet upp “Vinnaren tar allt” på Malmö Stadsteater. Det är ett nusvenskt spektakel, ett hyperpolitiskt allkonstverk i utsvängd kostym. Med både modern och tidlös musik, skådespel och akrobatik, ord och dans skapar Medborgarbandet en episodisk show med medborgarskapet i zenit.

Regi: Hugo Hansén
Scenografi och kostym: Helle Damgaard
Koreograf: Ambra Succi
Kapellmästare: Erik Hjärpe
I rollerna: Sven Boräng, Li Brådhe, Mari Götesdotter, Nina Persson, Angelica Radvolt, Magdi Saleh, Sakib Zabbar m fl.
Musiker: Erik Hjärpe, Amanda Savbrant, Laszlo Dancs, Oskar Humlebo och Nadia Hamouche.
Premiär: 9 mars 2018 på Malmö Stadsteater

Kontakt
Helena Iles
helena (at) iles.se