banner

30 november är det svensk biopremiär för julens stora familjefilm ”Sune vs. Sune”. Rollen som Rudolf, pappan i familjen, görs av Fredrik Hallgren – som kanske mest är bekant för biopubliken för sin roll i SVT-succén ”Bonusfamiljen”, där han spelar den frånskilde Martin. Sunes och Håkans mamma Karin spelas av Sissela Benn, vars alter ego Filippa Bark bland annat gjort succé i Melodifestivalsammanhang. Sune spelas av 11-årige Elis Gerdt och lillebror Håkan av 7-årige Baxter Renman. Och storasyster Anna görs av Tea Stjärne, främst bekant från ”Tjuvarnas Jul”. Regissör är Jon Holmberg och producenter Linus Stöhr Torell och Malin Söderlund.

– Jag fastnade för Sune-världen när jag var liten och vi åkte till landet, berättar regissören Jon Holmberg. Då brukade vi alltid lyssna på Sune-böckerna i bilen. Så när jag fick frågan om att göra en ny Sune-film var det helt självklart att tacka ja. Nu såg jag möjligheten att göra en historia som är rolig och underhållande i riktig Sune-anda men samtidigt försöka berätta lite om hur livet faktiskt kan vara för en tioåring.

Filmen är en samproduktion mellan Unlimited Stories, Film i Väst, SVT, Film i Väst, Nouvago Capital, med stöd av SFI. Filmen distribueras av Nordisk Film.

Kontakt
Ellinor Wannmyr
ellinor (@) iles.se