banner

Inom kort börjar inspelningen av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons långfilm TÅRTGENERALEN i Köping. Nu är det klart att huvudrollen som Hasse P spelas av Mikael Persbrandt som gör sin första filmkomedi på många år. Han får sällskap av Helena Bergström i rollen som Dyr-Gunilla och Tomas von Brömssen som Ivar.

Om filmen
I november 1984 utser tv-programmet Rekord-Magazinet Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse Pettersson (Mikael Persbrandt) – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

Filmen produceras av Renée Axö och Martin Söder för Nexiko i samproduktion med SF Studios, SVT, Film i Väst, Hobohm Brothers och Västra Mälardalen i Samverkan och med stöd av Svenska Filminstitutet, Filmregion Stockholm-Mälardagen och näringslivet i regionen.

Distribution: SF Studios

Filmen har planerad premiär 2017.

Presskontakt
Helena Iles, ILES PR
helena@iles.se, 0739 80 52 51

Foto: SF Studios