banner

Random Bastards startar musikhögtiden ”Storspovsmånaden” – ny musik från Gonza-Ra och Erk

Postad den 3 apr 2018

I går släppte Gonza-Ra singeln ”¿HEM?” och på fredag kommer Erk & Academics nya låt ”Snowboardlåten”. Därmed är Random Bastards nya musikhögtid ”Storspovsmånaden” officiellt inledd. Varje vecka under april släpper kollektivets största stjärnor två nya låtar för att fira att storspoven, Västerbottens landskapsdjur, kommer hem. Förutom Gonza-Ra och Erk väntar singelsläpp från Fricky, Cleo, Trainspotters, Academics, Fridlyst och Broder John. Allt avslutas med ett gemensamt singelsläpp från Random Bastards Crew och en tvådagarsfest på Väven i Umeå den 27-28 april.

Vi har alla så sjukt olika stilar och karaktärer, säger Cleo. Det är det som gör vårt crew starkt. Vi har aldrig bundit oss till en viss stil eller sound. Den här månaden kommer ge folk allt från ballader, storytelling till trapbangers och RnB. Och sen blir det bara så sjukt mäktigt att få släppa musik tillsammans med sina bästa vänner under en komprimerad tid och få avsluta allt på Mästerbotten då vi alla står på scen ihop i vår hemstad med vår hemmapublik!

Releaser under “Storspovsmånaden”
Måndag 2/4: Gonza-Ra
Fredag 6/4: Erk
Onsdag 11/4: Broder John
Fredag 13/4: Academics
Måndag 16/4: Fridlyst
Onsdag 18/4: Trainspotters
Fredag 20/4: Cleo
Måndag 23/4: Fricky
Fredag 27/4: Random Bastards Crew

Under parollen “Storspovsmånaden” släpper Random Bastards ny musik hela april. Först ut är ”¿HEM?” med Gonza-Ra, som släpptes igår. I den reflekterar Josef Nilsson, som han egentligen heter, okonstlat över sin omgivning, utgjord av både människor och platser, samt dess roll både inom och utanför musikvärlden. Refrängen klingar som en pirat-chant över fjällvidderna och vittnar om förändring; på ett sätt som är naturlig och oundviklig. Mackin Beats produktion är stenhård men samtidigt lättsam, spirituell och drömmig. När Josef sjunger ”Rest in Power Onda” så hörs det att han menar det.

Den här låten skapades sjukt spontant både från mig och producenten, tanken med texten var att blanda känslan jag har kring att ha tagit en paus från Umeå och flyttat hem dit jag växte upp… Samt baka ihop det med temat på hela vår månad, att vår vackra storspov varit på solsemester pga ”trött jevel pallar inte vinter men e nu tillbaka lagom till solen!”. Därför vill jag (solen) sprida lite positiv vibe å välkomna sommarn plus storspovsmånaden med en skön, lättsmält tune som ska landa gött oavsett miljö, säger Gonza Ra

Nästa låt ut i startfältet är ”Snowboardlåten” med Erk, som släpps på fredag den 6/4. Singeln är producerad av kollektivets husproducent Alexander ”Academics” Juneblad, som också medverkar. ”Snowboardlåten” handlar om en street-snowboardåkares årscykel med försäsongsträning bakom ishallen, den intensiva filmandeprocessen och resandet under vintern. Den tar även upp motgångarna (skador, vaktbolag, kyla, strul med teknik), producentens roll, administrationen som ingår och frustrationen när det inte funkar.

Gonza-Ra – ”¿HEM?”
Releasedatum: 2 april 2018
Rap & Text: Josef Nilsson
Prod: Mackin Beats
Mixning: Tim Degeran, Alexander Juneblad & Imchibeat
Mastring: Magnus Lindberg
Omslag: Simon Lundgren

Lyssna här:
Spotify

Erk & Academics – Snowboardlåten
Releasedatum: 6 april 2018
Rap & text: Erk & Academics
Prod & mix: Academics
Master: Magnus Lindberg
Omslag: Simon Lundgren

Exklusiv förhandslyssning här:
Soundcloud
(Länken är personlig så sprid den inte vidare)

Storspovsmånaden
Varje år i april flyttar fågeln hem. En symbolik som Random Bastards nu anammar under epitet ”Storspovsmånaden”, då några av kollektivets största artister är aktuella med ny musik. Varje vecka släpps två låtar från artisterna och i slutet av månaden firas allt med det återkommande blockpartyt Mästerbotten på väven i Umeå.
Mer info här

Random Bastards
Det kreativa kollektivet Random Bastards har på många sätt en unik plats inom svensk musik och kultur. Den gemensamma kärleken till att skapa och påverka genomsyrar allt Random Bastards gör – vare sig det handlar om musik, skate, snowboard eller events. Tryggheten är grogrunden som fått artistkarriärer som Trainspotters, Cleo, Fricky och Gonza-Ra att blomstra.
Mer info här

Kontakt:
Press:
ILES PR, Johannes Sundelin
johannes@iles.se
070 219 83 73

Label:
Random Bastards:
Nathalie Missaoui
cleomissaoui@gmail.com

Erik Hörstedt
erik@randombastards.com