banner

Singeln “And Tragic” med ViVii ute nu – debutalbum 15 mars

Postad den 11 jan 2019

Idag släpper den svenska drömpop-trion ViVii singeln “And Tragic”. En sfärisk hymn om att livet både är “fun and tragic”. ViVii firar releasen på bästa tänkbara sätt – tillsammans med sin publik ute på stor turné. Första stoppet är på Eurosonic i Groningen och senare i vår besöker de bland annat festivalerna by:Larm i Oslo och SXSW i Austin innan det är Sveriges tur. I april gör trion tre exklusiva spelningar på Pygméteatern i Stockholm, Oceanen i Göteborg och Mejeriet i Lund. Idag står det även klart att ViVii:s självbetitlade debutalbum släpps fredag den 15 mars.

– Vi hade en tydlig idé om vad låten skulle handla om men under skapandet av låten så ändrades det och den tog en annan riktning.  Det är så vi önskar att det ska gå till, att låta musiken få ha sin egen vilja. I det här fallet att life både är fun and tragic, säger ViVii.

“And Tragic” är första singeln efter framgångarna med “Suckerpunch” som ViVii släppte i oktober. Singeln kammade hem förstaplatsen på Hype machine och har hyllats av skådespelaren Chloë Grace Moretzoch fått radiotid på 6Music på BBC av Elbows frontman Guy Garvey och i hyllningskören märks även Earmlik, Indie Shuffle, CLASH och Record of the Day. ViVii debuterade förra året med ep:n “Savant” som innehåller singlarna “Siv – You and I” och titelspåret “Savant” och totalt har deras låtar redan över 4 miljoner streams på Spotify.

Trion ViVii består av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson samt producenten Anders Eckeborn. Med sina esoteriska och varma röster sjunger Emil och Caroline kärlekshistorier mot en fond av luftiga gitarrer i ett ljudlandskap med influenser från popmusikens mest glittriga och soldränkta hav.

Turnéplan:
18 jan – Groningen, Eurosonic
19 jan – Hamburg, Mucke bei die Fische 2019
15 feb – London, Hoxton Bar & Kitchen
28 feb-2 mars – Oslo, by:Larm
8-17 mars – Austin, SXSW
11 april – Stockholm, Pygméteatern
12 april – Gothenburg, Oceanen
18 april – Lund, Mejeriet

Artist: ViVii
Albumtitel: And Tragic
Releasedatum: 11 januari 2019
Text och musik: Caroline Jonsson, Emil Jonsson, Anders Eckeborn
Producent: Anders Eckeborn
Mixning: Christian Walz
Label: Dumont Dumont

Följ ViVii
Facebook
Twitter
Instagram
Soundcloud

Kontakt:
Press/ILES PR
Johannes Sundelin
johannes@iles.se, 070 219 83 73

Mgmt/WIFE
Hampus Kivimäe
hampus@wifesthlm.com

Label/Dumont Dumont
Magnus Bohman
info@dumontdumont.com

Bokning/Luger
Love Lagerberg
love@luger.se