banner

Singeln “Mina gamla drömmars stad” med Herbert Munkhammar ute nu – soloalbum 16 november

Postad den 28 sep 2018

”Mina gamla drömmars stad” är Herbert Munkhammars uppväxtskildring. I den fjärde singeln från sitt soloprojekt sjunger han om Uppsala och skildrar sin gamla hemstad nu och då. Idag står det också klart att Herbert Munkhammars första album under eget namn kommer att heta “Vulkanen” och släpps fredag den 16 november.

– Det är en energisk resa från micrade mackor med oregano via Janne Loffe Carlsson till den gången när Ebba Busch Thor requestade att Maskinen skulle göra KDs vallåt. Det är nya drömmar i mina gamla drömmars stad, hälsar Herbert Munkhammar.

Under 15 år har Herbert Munkhammar gett ut musik i olika konstellationer – först i Afasi & Filthy och därefter i Maskinen och Ansiktet. Den 16 november släpps hans första album som soloartist – ”Vulkanen”. Det är en betydligt mer personlig och utelämnande artist som kommer fram i texterna. Musiken har Herbert Munkhammar arbetat fram tillsammans med producenterna Christian Walz och Carl Wikström Ask.

“Mina gamla drömmars stad” blir Herbert Munkhammars fjärde singel från soloalbumet. I slutet av april kom “Det gick en dag” som tog sig direkt in på P3:s spellista och lyftes fram av Spotify. Aftonbladet hyllade låten med orden “modern soulpop med mycket atmosfär och Munkhammars sedvanligt välformulerade rap, som pendlar begåvat mellan det sökande personliga och ilsket politiska”. I juni släpptes “ADHD” som har närmare 1 miljon spelningar på Youtube. Inför valet gav han ut “Regn på din parad” där han riktade några väl valda verser till grupper, organisationer och individer som utgör de rasistiska strömningar som just nu sprider sig i Sverige och över världen.

Artist: Herbert Munkhammar
Releasedag: 28 september 2018
Titel: Mina gamla drömmars stad
Text: Herbert Munkhammar
Musik: Herbert Munkhammar, Christian Walz & Carl Wikström Ask
Produktion: Christian Walz & Carl Wikström Ask
Label: RMV Grammofon
Albumomslag: Albin Holmqvist

Kontakt
press:
ILES PR, Johannes Sundelin
johannes@iles.se
070 219 83 73

Label:
RMV Grammofon
Claes Uggla
claes.uggla@rmvgrammofon.se