banner

Sista föreställningarna för “Årets Mama” i höst

Postad den 19 jun 2019

Komikern och programledaren Emma Knyckare har turnerat landet runt med sin hyllade “Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek”. I höst är det sista chansen att se föreställningen som beskrivs som “En skrattfest” (TTELA), “kul, skamlös, självutmanande” (Kristianstadsbladet) och “Rappt, rättframt och roligt” (Norrköpings Tidningar). Fredag 15 november är det nypremiär i Varberg och turnén åker sedan vidare till Malmö, Linköping, Jönköping, Stockholm och Uppsala. Biljetterna släpps idag kl 09:00.

– Det känns superkul! Jag vill inte släppa “Årets Mama” förrän alla som bör se den har sett den. Det är så roligt att få folk å framförallt föräldrar, som verkligen behöver det, att skratta, säger Emma Knyckare.

Under våren har Emma Knyckare turnerat i Sverige med ”Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek”. Den har fått ett fint mottagande både av recensenter och publik och i höst blir det en sista fortsättning på turnén. Emma har många roliga minnen från sina tidigare föreställningar med den.

– En kvinna fick värkar, alltså började föda mitt under föreställningen, det var lite oväntat. I Skövde satt en tiobarns-mamma i publiken, det kändes stort. Hon hade ju genomgått allt jag pratade om tio gånger men hade glömt bort ändå. Det var kul att se henne skratta rått, säger Emma Knyckare.

“Årets Mama” bygger på Emmas utlämnande bok ”Hit med flaskan” – en uppgörelse med förväntningarna och de råd och förmaningar som blivande föräldrar får inför småbarnsåren. Det är en utlämnande uppgörelse med förväntningarna på småbarnsåren och hur det egentligen ska gå till att ”ta till vara på den här tiden”. Föreställningen har nypremiär 15 november i Varberg.

Speldatum för “Årets Mama”
15 nov – Varberg, Teatern
16 nov – Malmö, Palladium
27 nov – Linköping, Sagateatern
28 nov – Jönköping, Teatern
29 nov – Stockholm, Scalateatern
30 nov – Uppsala, Reginateatern

Biljetter
Biljetter till höstturnén för “Årets mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek” släpps idag
kl 09:00 och kan köpas via www.Kahlo.se/arets-mama

Emma Knyckare
Emma Knyckare är för många framförallt känd som komiker och programledare men hon är även verksam som konferencier, galavärd och skribent. Hon är en välkänd röst i radion och har bland annat lett ”Morgonpasset i P3”, ”Tankesmedjan i P3”, “Knyckare i P3” samt var en av programledarna i ”Musikhjälpen” (2013).

Emma har arbetat med humor sedan 2009 och och förutom Sverige även ståuppat i Spanien, Tyskland och England. Förutom radio arbetar hon även en del med TV och har tillsammans med Felix Herngren varit programledare för TV-programmet ”Inte OK” och medverkat i humorprogram såsom ”Hårdvinklat”, ”Intresseklubben” och ”Tror du jag ljuger?”.

Under 2018 debuterade Emma både som festivalarrangör till Statement festival och som författare till boken “Hit med flaskan”. Våren 2019 släppte hon sin andra bok, ”Patriarkatet får inte festa med oss” och under hösten är hon även aktuell med Statement Tour 2019.

Mer om Emma Knyckare och pressbilder
https://www.kahlo.se/emmaknyckare

Kontakt
Press/ILES PR
Ellinor Wannmyr
073 908 12 83
ellinor@iles.se

Kahlo
Sophie Henningson
076 814 47 46
sophie@kahlo.se