banner

Skaparna bakom Operation Klotty, Allram Eest och Kjell gör dockshow på Scalateatern i höst

Postad den 7 maj 2019

Petter Lennstrand och Björn Carlberg, som tillsammans brukar kalla sig Scandinavian Puppets, är Sveriges mest erfarna dockspelare för tv. De ligger bland annat bakom stora tv-favoriter som “Operation Klotty”, “Allram Eest” och “Kjell”. Nu är det klart att de i höst för första gången kommer att ta flera av sina mest populära karaktärer upp på scen i showen “Dockhumor på Scala med Klotty, Kjell & Allram med vänner”. Det blir en galen föreställning för den lite vuxnare publiken med premiär 7 november. Showen spelas initialt endast en handfull kvällar och biljetternas släpps i morgon onsdag 8 maj klockan 06.00.

– “Dockhumor på Scala med Klotty, Kjell & Allram med vänner” kommer bli en galen men förhoppningsvis underbar föreställning och dessutom en unik chans att för alla fans att för första gången se dessa kändisdockor live, säger Björn Carlberg.

– Planen är att vi ska ta karaktärer som vi gillar att spela och som folk tycker om och sätta dem i intressanta och hårddragna situationer på Scalas teaterscen, säger Petter Lennstrand.

– Vi kommer att blanda friskt från våra tidigare tv-produktioner. Självklart kommer många karaktärer från “Operation Klotty” vara med, men publiken får även träffa Allram Eest och några favoriter från tv-serien “Kjell”, berättar Björn Carlberg och fortsätter: Vi är väldigt glada över att vi fått loss alla dessa karaktärer från sina sammanhang och att de kan sammanföras tillsammans på scenen.

Den karaktär vars medverkan varit svårast att knäcka är Allram Eests.
– Allram har ju varit i Vegas i många år och samarbetat med både Celine Dion och Elton John. Efter alla shower törstar han nu efter att få spela drama för hemmapubliken. Därför håller vi just nu på i samråd med Allram att leta efter något stycke som kan passa honom, berättar Petter Lennstrand.

Det kommer även att bjudas på nya ansikten som till exempel resejournalisten Hans Skägga och Gergei Basso, ståuppkomikern från Kirgovsk.

Genom sina produktioner har Björn Carlberg och Petter Lennstrand bevisat att deras dockhumor inte bara är förunnat de allra minsta så när de nu intar Scalateatern i höst är det med en föreställning för den lite vuxnare publiken.

“Dockhumor på Scala med Klotty, Kjell & Allram med vänner” spelas initialt endast en handfull kvällar med premiär 7 november.

Scandinavian Puppets
Petter Lennstrand har skapat och producerat många TV-program som till exempel “Höjdarna”, “Janne och Mertzi” och “För alla åldrar”. Hans senaste egna projekt var långfilmen “Upp i det blå” som hade premiär 2016. Petters mest kända skapelse är troligen figuren Allram Eest som hade en egen talkshow på SVT som hette “Allra mest tecknat”. Senare dök han upp i flera andra sammanhang som Melodifestivalen, julkalendern och på Grammisgalan. Petter var även med som dockspelare i den hyllade tv-serien “Operation Klotty” som hade premiär på SVT våren 2019. I den spelade han han bland annat Klotty själv, Margareta Cooperschmidt samt gängledaren Risto.

Björn Carlberg har länge varit verksam dockspelare och var bland annat med i julkalendern “Allram’s Höjdarpaket” där han spelade dockan Lipton. Han ligger även bakom kultserien “Kjell” som först hade premiär på ZTV men som sedan gjorde en andra säsong på SVT och en julkalender på TV4. Björns senaste projekt var den hyllade tv-serien “Operation Klotty” som hade premiär på SVT våren 2019. För den skrev han manus samt spelade de flesta av karaktärerna tillsammans med Petter Lennstrand.

Pressbilder och mer information
www.scalateatern.se/kontakt/press

Biljetter
Släpps onsdag 8 maj kl 06.00 och säljs via www.scalateatern.se

Kontakt
Pressfrågor
Helena Iles, ILES PR
helena@iles.se

Scalateatern
Matilda Klein, producent
matilda@scalateatern.se

Scandinavian Puppets
Jenny Grewdahl, producent
jenny@grewdahl.se