banner

Sorg och sväng på Annie Angels nya album SPACE TRAVEL

Postad den 27 feb 2019

Idag släpps Annie Angels internationella albumdebut Space Travel. Det är ett popalbum med unikt soulig new wave och en frihetstripp i huvudet på Annie Angel. Svänget, den musikaliska rymden, arrangemanget, texterna och kontrapunkterna är centrala. En fantasifull resa som för tankarna till 70-talets låtskriveri. Soundet: Motown, Delia Derbyshire och Talking Heads.

Lyssna på SPACE TRAVEL 
– Jag har utgått från mina starkaste kort – sväng, tydliga melodier, sång, piano, bas och synthar. Texterna är introverta, ofta konversationer mellan dubbla personligheter. En inre sluten värld jag ville tillgängliggöra och kontrastera genom hoppfull och utåtriktad musik, säger Annie Angel.

Kärnan i låtarna är sorg och sväng.
– We’ve Learned to Smile är en r&b-dänga med några tunga viktiga fraser för mig: att det var aldrig musiken det var fel på, att vi måste gå ut och skapa även när det gör ont. Att leva som oss själva även om det gör ont, berättar Annie Angel och fortsätter: Strange utspelar sig i mitt huvud på en gata i Newcastle, mina funderingar då jag gick i fotspåren på gänget jag var på turné med. You Don’t Wanna Know är längtan efter musik och att vara fri. Frånvänd och isolerad försökte jag komma i kontakt med både mig själv och omvärlden genom att göra albumet.

Space Travel är inspelad i sju studios: Rub-A-Dub, Fashion Police, Mobilstudion, Gul, Beating Heart och Rekord i Stockholm samt House of SAY i Kilafors.

Annie Angel har skrivit och arrangerat musiken och under åren 2013-2016 spelade hon in stora delar av materialet. Under åren 2016-2019 slutförde hon inspelningarna tillsammans med medproducenten Nille Perned i Mobilstudion i Zinkensdamm. Nille Perned har även mixat och mastrat albumet.

– Nilles inverkan är djup, i både de stora och små musikaliska besluten och i mitt liv. I en liten röd stuga vid Zinkensdamm har vi kokat nudelsoppa på spik och försökt skapa en gemensam värld av våra två, förklarar Annie Angel.

Annie Angel spelar mycket av det som hörs på albumet själv förutom trummor, det är främst wurlitzer, synthar, piano, stråkmaskiner, elbas och elgitarr. Hennes nära vänner och musiker som även medverkar är Paulina Mellkvist på elgitarr, Magnus Olsson och Martin Ödlund på trummor, Carl Greder på elbas, Nille Perned på elgitarr och skak, Anders Haag på vibrafon, Hanna Persson som spelar Fender Rhodes, klockspel och sjunger kör samt Cajsa Siik och Sanne Stenbeck som sjunger kör.

You Don’t Wanna Know släpptes som singel våren 2018 och gick in på både P3:s och P4:s spellistor och premiärspelades live i P5 och P2. I augusti samma år släpptes singeln Nothing and Something Then Nothing Again, som också adderades på P3 och har blivit Annie Angels mest spelade låt på Spotify. I januari släpptes We’ve Learned to Smile som tredje singel från albumet.

Space Travel är Annie Angels internationella debutalbum.

Låtlista Space Travel
Unsweet Man
Nothing and Something Then Nothing Again
You Don’t Wanna Know
Space Travel
Strange
Dearest
We’ve Learned to Smile
All That’s Left

Texter
Här kan du ta ner samtliga låttexter.

Artist: Annie Angel
Albumtitel: Space Travel
Releasedatum: 27 mars 2019
Text och musik: Annie Angel
Producenter: Annie Angel och Nille Perned
Mixning & master: Nille Perned
Label: Kerstin Records
Distribution: Kobalt AWAL

Följ Annie Angel
Facebook
Instagram

Kontakt
Helena Iles, ILES PR
helena@iles.se