banner

Succén fortsätter – Sverigeturné våren 2020 för Fredrik Lindströms ”Mänskligheten”

Postad den 9 maj 2019

Efter en slutsåld vår på Scalateatern och en höst på Cirkus i Stockholm är det nu klart att Fredrik Lindström åker ut på en Sverigeturné med sin hyllade föreställning. Våren 2020 ger han sig ut i landet med ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva” och kommer bland annat till Gävle, Lund, Umeå, Uppsala och Göteborg. Det blir dessutom ett extra datum på Cirkus i höst för publiksuccén som beskrivs som ”får hela Scala att koka av skratt” (SVD), ”jävlar, förlåt, vad bra han är” (DN) och ”ofta är tankeväckande, men framför allt hela tiden väldigt rolig” (Aftonbladet). Biljetterna till vårturnén 2020 och höstens föreställningar finns ute nu.

I ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva” tar Fredrik Lindström upp modernt mänskligt beteende och använder underhållande statistik, fakta, visuella hjälpmedel och underfundig humor för att undersöka hur självständiga vi människor egentligen är. Vad är det egentligen som styr oss? Fakta och förnuft eller känslor? Och hur mycket kan vi egentligen skylla på ”den mänskliga faktorn”?

Föreställningen har varit utsåld hela våren på Scalateatern i Stockholm och hyllas av recensenter.
– Det är oerhört kul! Jag är själv chockad över hur underhållande och samtidigt informativ jag kan vara! Det har varit sånt tryck i salongen, även om en och annan äldre dam har blivit lite generad när jag, visserligen ur ett väldigt vetenskapligt perspektiv, diskuterat mäns intresse för snopp-lekar typ ”helikoptern”, säger Fredrik Lindström.

Fredrik Lindström är en av landets mest populära komiker, underhållare och författare. Han har
tidigare bland annat gjort stor succé med föreställningen ”Svenskar är också människor!” och turnerat land och rike runt med Henrik Schyffert och showerna ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, som tillsammans sågs av över 400 000 personer.

Nu åker Fredrik Lindström för första gången på många år ut på en stor turné med en soloföreställning – ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva”. Hans förhoppningar är att det ska leda till viss upplysning.

– Jag hoppas publiken får en större förståelse för sig själva. Mer förlåtelse för allt sjukfusk, tvångstankar, skåpsmuttande, misslyckade tinder-dejter och larviga snopplekar, säger Fredrik Lindström.

Efter höstens föreställningar på Cirkus i Stockholm är det premiär för Sverigeturnén den 17 januari 2020 i Gävle. Därefter åker Fredrik Lindström landet runt med ”Mänskligheten” fram till i april.

“Mänskligheten” hösten 2019
26 sept – Stockholm, Cirkus, kl. 20:00
14 okt – Stockholm, Cirkus, kl. 19:00
20 okt – Stockholm, Cirkus, kl. 15:00
20 okt – Stockholm, Cirkus, kl. 18:00 – EXTRAFÖRESTÄLLNING

“Mänskligheten” vårturné 2020
17 jan – Gävle, Konserthuset
18 jan – Örebro, Conventum
6 feb – Nyköping, Culturum
7 feb – Lund, Stadsteatern
8 feb – Norrköping, Louis De Geer
9 feb – Karlstad, Scalateatern
14 feb – Linköping, Konsert & Kongress
15 feb – Västerås, Konserthuset
5 mars – Borås, Åhaga
6 mars – Skövde, Stadsteatern
7 mars – Jönköping, Konserthuset
8 mars – Växjö, Konserthuset
19 mars – Falun, Magasinet
20 mars – Sundsvall, Tonhallen
21 mars – Umeå, Idun
26 mars – Uppsala, UKK
17-18 april – Göteborg, Lorensberg

Alla speldatum och biljetter finns här: https://www.kahlo.se/mnskligheten

Pressröster om ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva”
”Varm, smart och väldigt rolig”
/Svenska Dagbladet

”Jävlar, förlåt, vad bra han är”
/Dagens Nyheter

”Tankeväckande och väldigt rolig”
/Aftonbladet, betyg 4 av 5

”bildning, svada och skratt”
/Kulturnytt i P4

”underfundig, helknäpp och jätterolig”
/Eskilstuna Kuriren

”En rolig och upplysande show om oss själva.”
/PåScen.se, betyg 4 av 5

”Det var länge sedan jag skrattat så innerligt åt något”
/Kulturbloggen

Fredrik Lindström
Fredrik Lindström är en av landets populäraste och mest prisbelönta folkbildare, programledare och komiker. Han har en diger meritlista och har sedan genombrottet med ”Hassan” på 90-talet bland annat regisserat och skrivit film och tv, varit trefaldig värd för “Sommar i P1″, författat över tio böcker och lett program som “Värsta språket”, “Svenska dialektmysterier” och den senaste tv-succén ”Helt lyriskt”. Därtill är han årligen domare i SVT:s älskade underhållningsprogram ”På spåret”. Fredrik Lindström har även gjort stor succé på scen med föreställningar som ”Svenskar är också människor!”, ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, de två sistnämnda gjordes tillsammans med Henrik Schyffert.

Fredrik Lindström har belönats med en lång rad priser. Exempelvis Karamelodiktstipendiet, Tage Danielsson-priset, Aftonbladets tv-pris för bästa manliga tv-personlighet, Stora journalistpriset som ”Årets förnyare” och Natur & Kulturs kulturpris.

Pressbilder och mer information
https://www.kahlo.se/mnskligheten
https://www.kahlo.se/fredriklindstrom

Kontakt
Press/ILES PR
Ellinor Wannmyr
073 908 12 83, ellinor@iles.se

Kahlo
Sophie Henningson
076-814 47 46, sophie@kahlo.se