banner

“Suckerpunch” med ViVii ute nu

Postad den 12 okt 2018

Idag släpper den svenska drömpop-trion ViVii första singeln från sitt kommande album. “Suckerpunch” är en flortunn, sfärisk och sublim poplåt om magin i att leva livet fullt ut. Singeln premiärades av den erkända musiksajten Earmilk som anser att ”Suckerpunch has a quiet, Lana Del Rey kind of vibe. The vocal line is laid back and relaxed and juxtaposes the almost frantic undertone of the production. It is a fabulous follow-up to the band’s EP Savant”.

– Att åka på den där käftsmällen som så brutalt hör livet till är oftast väldigt jobbigt, men det kan också fungera som en reset-knapp, få en att börja se saker å ting på ett annat sätt, säger Vivii.

ViVii debuterade i slutet av mars med “Siv (You and I)” och sedan dess har det mesta gått trions väg. Debutsingeln passerade nyligen 1 miljon streams på Spotify och i maj kom EP:n “Savant” där titelspåret har varit på Spotifys virala-topplista i både Polen och Finland och på pallplacering på Hype machine. Popkonstnärerna ViVii har även hunnit med att spela in liveversioner av ovan nämnda låtar och en cover av Harry Styles “Sign of the Times”. Framgångarna har lett till fler spelningar både i Sverige och runt om i Europa. Tillsammans med Jonathan Johansson gjorde de succé i Annedalskyrkan under Way Out West när de framförde varandras låtar. Nu i höst har ViVii spelat på festivalerna Reeperbahn i Hamburg samt Musik & Frieden i Berlin och de kommer även besöka London Calling i Amsterdam. Men framförallt kommer de att vara i studion för att slutföra arbetet med sitt första album som väntas
komma i början 2019.

Trion ViVii består av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson samt producenten Anders Eckeborn. Tillsammans berättar de historier mot en fond av luftiga gitarrer i ett ljudlandskap med influenser från popmusikens mest glittriga och soldränkta hav.

Artist: ViVii
Albumtitel: Suckerpunch
Releasedatum: 12 oktober 2018
Text och musik: Caroline Jonsson, Emil Jonsson, Anders Eckeborn
Producent: Anders Eckeborn
Mixning & co-producent: Christian Walz
Label: Dumont Dumont

Följ ViVii
Facebook
Twitter
Instagram
Soundcloud

Kontakt:
Press/ILES PR
Johannes Sundelin
johannes@iles.se, 070 219 83 73

Mgmt/WIFE
Hampus Kivimäe
hampus@wifesthlm.com

Label/Dumont Dumont
Magnus Bohman
info@dumontdumont.com

Bokning/Luger
Love Lagerberg
love@luger.se