banner

Sune tillbaka i uppföljaren till succén “Sune vs Sune”

Postad den 28 maj 2019

Elis Gerdt (Sune), Tomas von Brömssen (morfar) och regissören Jon Holmberg. Foto Fianna Robijn.

Det blir en uppföljare till “Sune vs Sune”. Efter succén som fjolårets mest sedda svenska film med över 450 000 biobesök, tre Guldbagge-nomineringar, kritiker-hyllningar som “Tidernas bästa Sune-film” (Aftonbladet) och besök på flera filmfestivaler är inspelningarna till uppföljaren igång. Bakom nya Sune-filmen finns samma upphovspersoner som gjorde “Sune vs Sune” med manus och regi av Jon Holmberg. Nya Sune-filmen har biopremiär 20 december.

Som i “Sune vs Sune” spelas familjen Andersson av Elis Gerdt (Sune), Baxter Renman (Håkan), Tea Stjärne (Anna), Sissela Benn (Karin) och Fredrik Hallgren (Rudolf). Övriga roller spelas av bland andra Tomas von Brömssen, Marika Lindström, Jonatan Rodriguez, Christoffer Nordenrot och Maria Nohra.

Tomas von Brömssen gör rollen som Sunes, Håkans och Annas morfar:

– Jätterolig inspelning! Dels för att det kändes roligt att få vara med i en Sune-film och dels för att jag arbetat och haft ett fint samarbete med regissören Jon Holmberg tidigare. Det är dessutom ett väldigt bra manus. Komiskt med bra driv men där även vemodet får plats – och mycket action! Jag har inte varit med om så mycket rena actionscener sen ”Mannen från Mallorca” 1984! Jag utgår från att Morfar blir stående figur i alla resterande Sune-filmer, säger Tomas von Brömssen.

Nya Sune-filmen bygger på den omåttligt populära karaktären Sune som är skapad av Sören Olsson och Anders Jacobsson och på manus av Jon Holmberg som även står för regi. Det är en varm och galen komedi om vänskap och lojalitet, och om vad som är viktigt i livet – vare sig man är 11 eller 70 år. “Sune vs Sune” blev en stor succé förra året och var med och tävlade på den prestigefyllda filmfestivalen i Berlin och turnerar nu runt på filmfestivaler över hela världen.

Synopsis
Sunes klass ska åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresan är samma helg som morfars bröllop. Panik! Ska han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller ska han välja sin bästa vän morfar? Sune har svårt att bestämma sig och han väljer både och – eller kanske varken eller. Samtidigt har Rudolf problem med bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar? Och Karin träffar en kärlek från förr som är allt som Rudolf inte är. Välkommen tillbaka till familjen Andersson!

Inspelningsbesök
Måndag 17 juni finns det möjlighet för medier att komma på inspelningsbesök i Göteborg och se scener spelas in samt intervjua skådespelare och regissör på plats.
För anmälan och mer information kontakta Ellinor Wannmyr på ellinor@iles.se
OSA senast torsdag 13 juni.

PRODUKTION
Manus och regi: Jon Holmberg
Producent: Malin Söderlund och Linus Stöhr Torell
Fotograf: Erik Persson
Klipp: Fredrik Alneng
Musik: Joel Danell och Andreas Tengblad
Scenografi: Ellen Oseng
Kostymdesign: Sara Pertmann
Maskdesign: Johanna Eliason

I ROLLERNA
Sune: Elis Gerdt
Håkan: Baxter Renman
Anna: Tea Stjärne
Karin: Sissela Benn
Rudolf: Fredrik Hallgren
Morfar: Tomas von Brömssen
Inger: Marika Lindström
Matte: Jonatan Rodriguez
Polis: Christoffer Nordenrot
Polis: Maria Nohra
Tobbe: Sven Björklund
Tove: Louise Ryme

Filmen produceras av Unlimited Stories AB i samproduktion med Nordisk Film, Film i Väst och Nouvago Capital och SVT med stöd av Svenska Filminstitutet Marknadsstöd.

Nya Sune-filmen har biopremiär 20 december.

För högupplösta pressbilder och övrigt textmaterial:
www.nfdfilm.se
Användarnamn: nordisk
Lösen: press
Foto toppbild i pressmeddelande: Fianna Robijn

Presskontakt
Ellinor Wannmyr/ILES PR
ellinor@iles.se
073 908 12 83

Nordisk Film
Martin Wegeland
martin.wegeland@nordiskfilm.com
073 331 17 74