banner

Trailer, artwork och premiärdatum för EN KOMIKERS UPPVÄXT

Postad den 6 aug 2019

Idag släpps trailern och artworket för EN KOMIKERS UPPVÄXT. Filmen är baserad på Jonas Gardells klassiska roman med samma namn, med nyskrivet manus av författaren själv, och regisseras av prisbelönta Rojda Sekersöz (“Dröm vidare”). Huvudrollen som Juha delas av Johan Rheborg och Loke Hellberg och i övriga roller ser vi bland andra Maria Sid, Fredrik Hallgren, Klara Zimmergren, Ulla Skoog och Jakob Eklund. EN KOMIKERS UPPVÄXT har Sverigepremiär den 11 oktober.

Jonas Gardells roman EN KOMIKERS UPPVÄXT har lästs och älskats av flera generationer svenskar sedan den släpptes 1992. Nu blir den gripande uppväxtskildringen för första gången långfilm med Johan Rheborg (vuxen Juha) och 13-åriga Loke Hellberg (ung Juha) i huvudrollen.

Juhas barndomskompisar Jenny och Thomas spelas av 13-åriga Elisabet Xie och elvaåriga Teo Dellback och övriga roller görs av bland andra Klara Zimmergren, Maria Sid, Fredrik Hallgren, Jakob Eklund och Ulla Skoog.

EN KOMIKERS UPPVÄXT får svensk biopremiär 11 oktober.

För regi står Guldbaggevinnaren Rojda Sekersöz (“Dröm vidare”) och manus är skrivet av Jonas Gardell (“Torka aldrig tårar utan handskar”, “Livet är en schlager”, “De dagar som blommorna blommar”, “Pensionat Oskar”). EN KOMIKERS UPPVÄXT produceras av Anagram i samproduktion med Film i Väst, SVT, SF Studios och Belga Film, med stöd från Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Calle Marthin och NFTF och i samarbete med CMore och YLE.

SF Studios svarar för distribution i Norden och i övriga världen sköts den av Yellow Affair.

[Trailern kan du se här]

För ytterligare information kontakta:

Helena Iles, presskontakt på helena@iles.se eller telefon 0739 80 52 51