banner

ViVii släpper singeln “Fibromyalgia”

Postad den 26 apr 2019

Idag släpper svenska drömpoptrion ViVii nästa singel från sitt hyllade självbetitlade debutalbum – “Fibromyalgia”. SvD:s Annah Björk beskriver den som soldränkt 00-talsindie, Gaffa lovordar produktionen med hårda elektroniska trummor som speglas väl mot low-key-sång och enkla gitarriff och Skånskans Maria Sandihn konstaterar genom “Fibromyalgia” att ViVii är bandet hon saknat i en evighet. Dessutom är det idag klart att ViVii i höst åker på sin första USA-turné och bland annat spelar på Life Is Beautiful Festival i Las Vegas i september. Singel och annonsering av USA-turné firas med konsert på Åre Session ikväll och fredag 10 maj gör ViVii lunchkonserten “Musikplats Stockholm” i P4 Stockholm.

Svenska ViViis musik har tagit sig in i många musikhjärtan runt om i världen och trion har hyllats otaliga gånger på brittiska och amerikanska musiksajter, bland annat av The Line of Best Fit, DIY Mag, Indie Shuffle, CLASH, Earmilk, Hilly Dilly, All Things Go (Best song of the week) och Record of the Day. “Fibromyalgia” som släpps idag är den sjunde singeln från bandets självbetitlade debutalbum som kom i mars.

– Fibromyalgi har egentligen inte något med låten att göra rent textmässigt, förutom att den skrevs samma dag som Emil fick denna diagnos. I det tråkiga beskedet fanns det någon form av lättnad, och ur den känslan föddes denna Fleetwood Mac inspirerade låten, berättar trion som består av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson och Anders Eckeborn.

ViVii har under vintern och våren spelat live i New York, London, Berlin, Amsterdam, Oslo, Stockholm, Göteborg och Lund. Deras låtar har hörts i Guy Garvey (Elbow) musikprogram på BBC6 i England, på norska NRKP3, 3FM i Holland, på Radio Eins i Tyskland och här i Sverige har P3 spelllistat både “And Tragic” och “Pick med up”. Idag står det dessutom klart att erövrandet av nya fans kommer att fortsätta till hösten då ViVii åker på sin första USA-turné i september och oktober.

– Det dök upp en förfrågan från typ tomma intet om vi kunde tänka oss att åka på en USA-turné. Vad svarar man på en sådan fråga? Vi ska tänka på saken… Nä skoja! Det är en pojk- och flickdröm som slår in, erkänner bandet.

USA-turné hösten 2019
19 sep San Diego, Soda Bar
21 sep Las Vegas, Life Is Beautiful Festival
23 sep Los Angeles, The Echo
25 sep San Francisco, Popscene at Rickshaw Stop
27 sep Portland, Bunk Bar
29 sep Seattle, High Dive
1 okt Brooklyn NY, Baby’s All Right
2 okt Washington DC, DC9
4 ok Chicago, Schubas Tavern

Om ViVii
ViVii består av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson och den något gåtfulle tredje medlemmen Anders Eckeborn. Caroline och Emil växte båda upp i Göteborgstrakten och träffades på ett sommarläger när de var 11 respektive 12 år. De var oskiljaktiga, först som vänner men efter några år blev de förälskade i varandra. Paret gifte sig tidigt och stack till New York på smekmånad, fast beslutna att uppleva så mycket musik som möjligt. I USA träffade de gospelstjärnan Tye Tribbett och vilket ledde till att de blev kvar och började sjunga och turnera med hans kör, som bland annat kan höras i Justin Timberlakes ”Cry me a river”.

Efter ett år år flyttade Emil och Caroline hem till Sverige igen och fick barn. Märkligt nog var det just denna förändring, att bli föräldrar, som fick dem att på allvar bestämma sig för att satsa på musiken. De startade ett gemensamt musikprojekt och när de lärde känna Anders Eckeborn och hans besatthet av ljud föddes ViVii.

I ViViis ljudvärld möts Emils och Carolines fantastiska stämmor och Anders luftiga gitarrer i närmast antikt vackra hymner, som framburna av ett glittrande hav fyllt av gospel, indiepop och klassiska opus.

Produktionsuppgifter
Artist: ViVii
Singeltitel: Fibromyalgia
Releasedatum: 26 april 2019
Text och musik: Caroline Jonsson, Emil Jonsson, Anders Eckeborn
Producent: Anders Eckeborn
Mixning: Christian Walz
Label: Dumont Dumont

Presscitat
“Det är ljuvligt och underbart vilsamt att landa i, mellan varven med den mer uppmärksamhetskrävande musiken som popscenen består av i dag. Som om öronen, hjärnan och hela kroppen får gå på spa.”
SvD

“Jag har blivit totalt förälskad i den svenska trion ViViis drömska, känslosamma, ärliga och melankoliska popmusik som känns som syskonet till ett av mina absoluta favoritband sedan tonåren- Blonde Redhead. Lyssna på det självbetitlade albumet och framförallt låtarna ”Savant”, ”End of June” och ” Fibromyalgia”. ViVii debuterade i år och känns verkligen som bandet som jag har saknat i en evighet.”
Skånska Dagbladet

“Tänk dig en mix av drömska popmelodier, elektroniska ljudslöjor, gnistrande gitarrer och en vacker vemodskänsla så är du på rätt spår.”
Damernas Värld

“Reverb går på nivå röd när vi åker igenom det här drömska ljudlandskapet. Det blandas referenser från soulen, från shoegaze till singer-songwriter à gitarrmusik.”
Gaffa

“Med texter om bland annat kärlek, vardagstristess och
sommarnätter skapar ViVii en härlig värld att vara i“
HYMN