banner

ViVii tar oss med på drömsk resa på självbetitlade debutalbumet

Postad den 15 mar 2019

Lyssna på ViViis nysläppta album ”ViVii

Idag släpper den svenska drömpoptrion ViVii sitt självbetitlade debutalbum, fyllt av skir melankoli i fylliga, soldränkta ljudlandskap. “Tänk dig en mix av drömska popmelodier, elektroniska ljudslöjor, gnistrande gitarrer och en vacker vemodskänsla så är du på rätt spår.” skriver Damernas Värld. ViViis musik har redan rönt uppmärksamhet internationellt – Music For the Soul menar att de gjort en “smashing debut”, DIY Mag beskriver musiken som en nostalgisk, riklig och harmoniskt drömflykt och The Line of Best Fit kallar trions sound för glittrande drömpopig dekadens. ViViis musik har strömmats över 6 miljoner gånger sedan debutsingeln “Siv (You and I) våren 2018 och har jämförts med artister som Beach House, Sufjan Stevens och Lana Del Rey. I vår väntar spelningar i Amsterdam, Stockholm, Göteborg och Lund.

– Det här är vår resa, som startade för fem år sedan, porträtterad i musik, ord och bilder. Det har varit en lång väg hit så det är hög tid att den får komma ut nu. Albumet representerar kreativitet, musikalisk frihet och en safe zone för tre känsliga själar. Vi är verkligen stolta över den. Det här är vår baby, säger ViVii.

Flera av ViViis låtar har redan tagit sig in i musikhjärtan runt om i världen och de har hyllats otaliga gånger på brittiska och amerikanska musiksajter, bland annat av The Line of Best Fit, DIY Mag, Indie Shuffle, CLASH, Earmilk, Hilly Dilly, All Things Go (Best song of the week) och Record of the Day.

Med på debutalbumet finns singlarna “Love Love Love”, “And Tragic”, “Suckerpunch”, “Savant” and “Siv (You and I)”, som samtliga tagit sig till topp fem på Hype Machine. “And Tragic” och “Suckerpuch” tog sig till och med hela vägen upp till första plats.

Trions låtar har spelats i Guy Garvey (Elbow) musikprogram på BBC6 i England, på norska NRKP3, 3FM i Holland och på Radio Eins i Tyskland och med släppet av singeln “And Tragic” inledde bandet 2019 med sin första P3-listning.

ViVii består av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson och den något gåtfulle tredje medlemmen Anders Eckeborn. Caroline och Emil växte båda upp i Göteborgstrakten och träffades på ett sommarläger när de var 11 respektive 12 år. De var oskiljaktiga, först som vänner men efter några år blev de förälskade i varandra. Paret gifte sig tidigt och stack till New York på smekmånad, fast beslutna att uppleva så mycket musik som möjligt. I USA träffade de gospelstjärnan Tye Tribbett och vilket ledde till att de blev kvar och började sjunga och turnera med hans kör, som bland annat kan höras i Justin Timberlakes ”Cry me a river”.

Efter ett år år flyttade Emil och Caroline hem till Sverige igen och fick barn. Märkligt nog var det just denna förändring, att bli föräldrar, som fick dem att på allvar bestämma sig för att satsa på musiken. De startade ett gemensamt musikprojekt och när de lärde känna Anders Eckeborn och hans besatthet av ljud föddes ViVii.

I ViViis ljudvärld möts Emils och Carolines fantastiska stämmor och Anders luftiga gitarrer i närmast antikt vackra hymner, som framburna av ett glittrande hav fyllt av gospel, indiepop och klassiska opus.

Det har tagit årtionden för ViViis musik att hitta hela vägen fram till debuten, men nu är den här, fylld med underbar musik.

“ViVii” är skriven och framförd av ViVii, producerad av Anders Eckeborn och mixad av Christian Walz.

Kommande spelningar
3 April – Amsterdam, Paradiso
11 April x 2 – Stockholm, Pygméteatern
12 April – Gothenburg, Oceanen
18 April – Lund, Mejeriet

Låtlista

1 – Pick Me Up
2 – Siv (You and I)
3 – End of June
4 – Love Love Love
5 – Wanna Fly
6 – And Tragic
7 – Suckerpunch
8 – Fibromyalgia
9 – Fibromyalgia Outro
10 – Savant
11 – Lost Nor Found

Texter
Finns att ta ner här.

Produktionsuppgifter

Artist: ViVii
Albumtitel: ViVii
Releasedatum: 15 mars 2019
Text och musik: Caroline Jonsson, Emil Jonsson, Anders Eckeborn
Producent: Anders Eckeborn
Mixning: Christian Walz
Label: Dumont Dumont

Presscitat

“Tänk dig en mix av drömska popmelodier, elektroniska ljudslöjor, gnistrande gitarrer och en vacker vemodskänsla så är du på rätt spår.”
Damernas Värld

 “Musiken karaktäriseras av den harmoniserande sången, den lätta gitarren och är en rolig blandning av olika influenser – både dreampop, indie och gospel. Med texter om bland annat kärlek, vardagstristess och sommarnätter skapar ViVii en härlig värld att vara i under lyssningen. Den drömska och poppiga musiken passar helt perfekt till de drömmar och minnen som målas upp i texterna.”
HYMN

”Swedish trio ViVii’s make lilting dream-pop which manages be soft and relaxing without slipping into anything too, well, feeble. New track ‘Love Love Love’, taken from their debut record due out next month, sees the band’s Emil and Caroline alternate lead vocals, for a nostalgic sounding, rich and harmony-laden dreamscape.”
DIY Mag

”glittering dream-pop decadence”
”spellbinding and utterly entrancing slice of pure dream-pop.”
The Line of Best fit

”A smashing debut from dream pop trio”
”Nostalgic and quite compelling and truly unforgettable”
Music for the Soul

Följ ViVii
Facebook
Twitter
Instagram
Soundcloud

Kontakt:
Press/ILES PR
Helena Iles
helena@iles.se, 0739 80 52 51

Mgmt/WIFE
Hampus Kivimäe
hampus@wifesthlm.com

Label/Dumont Dumont
Magnus Bohman
info@dumontdumont.com

Bokning/Luger
Love Lagerberg
love@luger.se